Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plante medicinale. Musetelul si multiplele lui intrebuintari

Plante medicinale. Musetelul si multiplele lui intrebuintari
Plantele medicinale au reprezentat din toate timpurile materii prime pentru tratarea diverselor afectiuni, reprezentand remedii de baza. Pe masura trecerii timpului, medicina s-a dezvoltat, ceea ce a condus la identificarea si extragerea unor substante din materialul vegetal.


Plantele medicinale ofera un tratament bland si complex asupra organismului, dar necesita un timp mai indelungat pentru a se obtine rezultatele asteptate. Fara indoiala, exista si plante medicinale cu efecte secundare sau contraindicatii si de aceea, tratamentul trebuie sa se faca la recomandarea si sub supravegherea medicului.
Substantele active prezente in plantele medicinale sunt cele care dau efectul terapeutic. Fiecare planta, in principiu, prezinta interes pentru o anumita substanta activa (alcaloizi, glicozide, saponine, taninuri, substante aromatice, uleiuri volatile sau esentiale, uleiuri grase, mucilagii vegetale, antiseptice).
Musetelul reprezinta una dintre cele mai cunoscute si mai utilizate plante medicinale. Uleiul de musetel era folosit inca din Antichitate  contra nevralgiilor si a reumatismului articular. La vechii egipteni, musetelul era considerat, datorita puterii sale de a scade febra, drept “floarea zeului soare”.
Numele de “Matricaria” este derivat din latinescul “mater” care inseamna mama. Inflorirea este esalonata, incepand cu luna aprilie pana in august. Florile au un miros placut, datorita uleiului volatil.
Planta se cultiva pentru inflorescente care contin 0.5-1.5 % ulei volatil, bogat in azulene, flavonoide si cumarine.
Ceaiul de musetel are efect sudorific, calmant, antispasmodic, dezinfectant si antiinflamator.
Musetelul se administreaza sub forma de comprese si spalaturi in conjunctivite, in eruptii cutanate sau sub forma de gargara pentru durerile de dinti. Guturaiul si sinuzita se amelioreaza repede daca se inhaleaza vapori de musetel.
Musetelul este planta cu cele mai largi aplicatii in cosmetica, avand proprietati antiinflamatoare, antiseptice, anestezice, decongestionante, dezinfectante, cicatrizante, emoliente.
Florile de musetel se folosesc in special sub forma de infuzie, pentru ingrijirea ochilor, a tenului si a parului. Musetelul este un puternic antiseptic, bactericid, antiinflamator si anestezic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante medicinale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre musetel

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre flori de musetel

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0