Posesivitatea. Aceasta forma de violenta poate fi confundata la inceput cu grija absoluta pe care ti-o poarta partenerul, cu un control absolut, insa cu trecerea timpul acest control poate deveni o obsesie, care se poate transforma in violenta. Posesivitatea este o forma agresiva de violenta, care poate lasa semne in amintirile unei femei.
Izolarea fata de ceilalti din jur. Manipularile si presiunile din partea iubitului te pot aduce in stare sa renunti la prietenii din jur sau mai rau, la familie. Aceste actiuni nu vor face altceva decat sa te forteze sa renunti la cei din jur tot din cauza posesivitatii si obsesiei duse la extrem. Nu trebuie sa accepti acest comportament, pentru ca nimeni nu este in masura sa iti impuna lucruri, mai ales de aceasta natura.
Abuz mental. Este tot o forma de violenta domestica, chiar una mai puternica deoarece lasa traume mentale. Pe termen lung, aceasta forma de violenta te poate face sa iti pierzi increderea in tine, sa te desconsideri si sa iti tulburi linistea zilnica.
Batjocura. Umilinta verbala in privat sau mai rau in public este tot o forma de violenta domestica, greu de depasit. Daca ai un partener care te invinovateste mereu si iti gaseste intotdeauna nod in papura, atunci nu ar trebui sa tolerezi acest tip de comportament. Este o forma violenta, care iti poate afecta latura emotionala si care te poate face sa crezi, pana si tu, ca intodeauna este doar vina ta, doar tu gresesti si te vei simti neputincioasa in orice activitate pe care o ai de facut.
Controlul virtual. Retelele de socializare pot strica relatii si nu din cauze concrete, ci din gelozii nemarginite ale partenerului. Controlul virtual poate fi o forma de violenta domestica deoarece iti violeaza intimitatea, controlandu-te in exces. Aceasta nu este o forma de iubire, ci o lipsa totala de neincredere.
Insulte. Insultele verbale devin tot o forma de agresiune, fiind ea si verbala, din cauza faptului ca pot lasa urme grave pe comportamentul, atat persoanei in cauza, cat si a copiilor din jur. Insultele apar atunci cand partenerule este posesiv, isi doreste sa detina controlul indiferent de circumstante si nu accepta nicio alta forma de rezolvare, decat a lui. Nu duc catre o relatie normala, mai ales daca au loc intre doi parinti, iar copilul este de fata. Acest tip de actiune ii va influenta comportamentul copilului in viitor, fara sa isi dea seama, va recurge si el la forme de violenta verbala, atunci cand va creste.
Viol conjugal. Este o forma de violenta des intalnita in casnicii, din cauza lipsei de informatie in acest sens. Atunci cand exista manipulare in acest sens intr-o relatie, inseamna ca iubirea s-a transformat intr-o obsesie si nu esti altceva decat un obiect pe care partenerul pretinde ca il detine in totalitate. Vor exista si alte forme de manipulare prin care va incerca sa iti sugereze ca, daca nu esti tu de accord, atunci va trebui sa isi caute o alta partenera care sa ii ofere aceste placeri. Informeaza-te cu atentie atunci cand vine vorba despre acest tip de violenta domestica si apara-ti drepturile, daca vreodata esti pusa in fata acestui fapt.
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.88
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!