Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghid: Cum sa va protejati contul de Facebook

de Sunt Fericita la 2017-10-06
Ghid: Cum sa va protejati contul de Facebook
Siguranta in mediul online este ceva ce ar trebui sa luam cu totii in serios. Se intampla ca unele persoane sa isi piarda accesul la conturile personale ca rezultat al inselatoriilor. Acest lucru este posibil prin "phishing" - acestia sunt influentati sa-si introduca datele sensibile, precum login-ul si parola de pe Facebook, intr-un website fals. Dupa ce obtin accesul la contul unei persoane, escrocii pot folosi contul pentru a le contacta prietenii sau membrii familiei si ii insala solicitandu-le de exemplu, un imprumut rapid.


Cum puteti impiedica accesul persoanelor neautorizate la contul dumneavoastra Facebook?

Pentru a va asigura securitatea contului, accesati sectiunea Securitate din Setari de pe website-ul Facebook dand click pe marcajul de intrebari rapide din Ajutor sau pe sageata derulanta din partea dreapta a paginii de pornire Facebook.

Mai jos sunt cateva sugestii pe care vi le semnalam atunci cand dati click pe sectiunea "Cum pastrez siguranta contului meu".

Iata ce puteti face pentru a va mentine contul securizat:

Protejati-va parola. Nu utilizati parola de pe Facebook in alta parte online si niciodata nu o partajati cu alte persoane. Parola dumneavoastra ar trebui sa fie greu de ghicit. Evitati sa includeti numele sau cuvinte obisnuite. Aflati mai multe despre crearea unei parole puternice.

Nu distribuiti niciodata informatiile de conectare. Cei care vor sa va insele pot crea website-uri false care arata ca Facebook si vor cere sa va logati cu adresa voastra de email si cu parola. Intotdeauna verificati adresa URL a website-ului inainte de a introduce informatiile de conectare. Cand aveti indoieli, tastati www.facebook.com in browser-ul dumneavoastra pentru a ajunge la Facebook.

Deconectati-va de pe Facebook cand utilizati un calculator pe care il impartiti cu alte persoane. Daca uitati, va puteti deconecta de la distanta.

Nu acceptati solicitari de prietenie de la persoane pe care nu le cunoasteti. Cei care vor sa va insele pot crea conturi false ale prietenilor vostri. Devenind prieteni cu escrocii, acestia ar putea sa va trimita Spam-uri pe timeline, sa va eticheteze in mesaje si sa va trimita mesaje rau intentionate.

Aveti grija la software-urile rau intentionate. Invatati cum arata un calculator sau un dispozitiv infectat si cum sa eliminati un software rau intentionat. Pastrati actualizarea browserului dumneavoastra web si eliminati aplicatiile de tip browser care sunt suspecte.

Nu faceti niciodata clic pe link-urile suspecte, chiar daca acestea par a veni din partea unui prieten sau a unei companii pe care o cunoasteti. Acestea includ link-uri pe Facebook (ex: pe postari) sau in e-mailuri. Retineti ca Facebook nu va va solicita niciodata parola intr-un e-mail. Daca vedeti un link suspect pe Facebook, raportati-l.

Utilizati functiile noastre suplimentare de securitate. De exemplu, puteti primi alerte despre date de conectare nerecunoscute si alegeti prietenii pentru a va fi contacte de incredere. Daca sunteti conectat la Facebook de pe un calculator, puteti utiliza functia Security Checkup pentru a examina setarile de Securitate.

Ce trebuie sa faceti daca contul dumneavoastra Facebook este compromis?

Daca credeti ca exista posibilitatea sa fi fost tinta unui hacker, dar inca puteti sa va accesati contul, schimbati parola cat mai repede posibil. Apoi, setati masurile de securitate descrise mai sus. Este o idee buna sa schimbati parola si in contul dumneavoastra de e-mail.

Ce se intampla daca nu puteti accesa deloc contul dumneavoastra Facebook, ca rezultat al unei inselatorii? Mergeti la https://facebook.com/hacked si actionati potrivit instructiunilor.

Sfatul specialistilro in IT este sa va actualizati setarile de securitate cat mai curand posibil.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre social media

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0