Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te organizezi mai bine atunci cand lucrezi de acasa?

de Sunt Fericita la 2020-05-12
Cum sa te organizezi mai bine atunci cand lucrezi de acasa?
Chiar daca asistam cu totii la o relaxare a restrictiilor impuse de noul coronavirus, va mai trece o buna perioada de timp pana cand toate companiile vor reveni la fluxul normal de lucru, chemandu-i inapoi pe toti cei care lucreaza acum de acasa. Distantarea sociala ramane in continuare o prioritate pentru absolut intreaga societate, fiind una dintre cele mai practice solutii, in stoparea raspandirii acestui virus. Pentru ca poate fi greu sa privesti cu ochi diferiti confortul propriului tau living, incercand astfel sa fii productiva si de acasa, vrem astazi sa iti oferim o mana de ajutor:


Organizeaza un spatiu dedicat jobului 

Esti nevoita sa lucrezi de acasa, adica dintr-un loc pe care il asociezi foarte usor cu “relaxare”, “somn”, “familie”, “armonie”, “distractie”? Din pacate, toate aceste concepte “casnice” nu se suprapun cu “eficienta”, “proactivitate”, “randament”, adica setul de valori pe care se construieste o cariera promitatoare. Asadar, cea mai buna solutie prin care poti tine departe “acasa” de “casa” se bazeaza pe organizarea unui spatiu de lucru. Acesta trebuie sa fie neaparat la un birou (NU in pat), intr-o zona in care abunda lumina naturala si care poate reproduce cat mai bine conditiile de lucru pe care le aveai la birou. 

Pune deoparte sursele ce te pot distrage 

Acasa este si mai greu sa ramai atenta la tot ce inseamna: social media, Netflix, stiri legate de coronavirus, glumite menite sa mai fure din apatia cauzata de sedentarism. Insa daca iti doresti cu adevarat sa fii productiva chiar si in acest mediu, atunci trebuie sa tii deoparte telefonul sau tableta, cat despre laptop, utilizeaza-l pentru pentru a-ti face cat mai bine treaba, fara sa te intersectezi cu absolut nicio tentatie. Insa pentru ca exista dorinta de a mai vedea ce a postat o colega, sau ce s-a mai vorbit pe grup, iti poti aloca timp si pentru net, in pauzele propuse de urmatoarea tehnica de lucru: 

Incearca tehnica de lucru Pomodoro 

Despre aceasta tehnica, numai de bine! Tehnica Pomodoro se potriveste de minune cu noul program de lucru “homemade”, oferindu-ti sansa de a fi mai productiva in fiecare zi. Nu descrie nimic prea complicat, ci doar un flux lucru de lucru bazat pe secvente lucru-pauza. Asadar, tehnica de lucru Pomodoro poate fi descrisa cel mai bine prin liniute dupa cum urmeaza. Insa inainte de a incepe, iti spunem inca de pe acum ca vei avea nevoie de un cronometru. Nu cel de pe telefon, evident :D. Sa incepem: 

 

  • Runda 1: 25 minute de munca fara oprire; 
  • Pauza 1: 5 minute de relaxare; 
  • Runda 2: 25 minute de munca fara oprire; 
  • Pauza 2: 5 minute de relaxare: 
  • Runda 3: 25 minute de munca fara oprire;
  • Pauza 3: 5 minute relaxare; 
  • Runda 4: 25 minute de munca fara oprire;
  • Pauza 4: 20-30 de minute in care poti servi masa, poti face un dus rapid etc.

Construieste in fiecare zi o noua lista 

Mirajul listelor trebuie sa te urmareasa si acasa, atunci cand lucrezi remote pentru compania la care esti angajata. Nu ezita sa le faci, nu doar pentru a sti ce ai de facut in acea zi, ci pentru ca listele vin la pachet cu doua beneficii uriase pentru nivelul tau de productivitate: 

 

  • Beneficiu 1: atunci cand realizezi o lista cu task-uri pentru ziua respectiva, poti vedea care sunt cele mai dificile si cele mai simple dintre acestea; noi iti recomandam ca de fiecare data sa incepi ziua (atunci cand energia ta se afla la un nivel foarte bun) cu task-urile grele (rapoarte, prezentari, mail-uri etc), urmand ca in cea de-a doua jumatate a zilei sa te ocupi de task-uri ce nu necesita un nivel ridicat de energie mentala. 
​
  • Beneficiu 2: faptul ca poti taia de pe lista task-urile pe care ti le-ai propus in ziua respectiva reprezinta si un indicator clar al faptului ca faci progrese. Ideea ca te indrepti spre indeplinirea obiectivelor pe care ti le-ai propus intr-o zi are un caracter benefic pentru productivitate, deoarece te impinge sa completezi cu “done” tot ce ai pe lista. 

 

Cele mai eficiente liste impart pe culori task-urile pe care le ai de indeplinit, conform nivelului de dificultate. Daca vrei sa iti cumperi online markere colorate, agende, agrafe si alte accesorii de birou, toate in aceeasi comanda, intra chiar acum pe site-ul celor de la Koh-I-Noor!


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0