Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iti poti imagina sa planifici si sa te bucuri de vacanta fara internet? Majoritatea romanilor nu pot!

de Sunt Fericita la 2015-08-25
Iti poti imagina sa planifici si sa te bucuri de vacanta fara internet? Majoritatea romanilor nu pot!
Multi romani se pregatesc inca pentru vacanta, in conditiile in care numai 32% au fost deja in concediu anul acesta. 19% asteapta reducerile pentru vacante din septembrie si un grup important intentioneaza sa isi faca vacanta in perioada octombrie – decembrie (10 %).


Calatoriile dureaza de obicei doua saptamani (peste 36% dintre respondenti petrec in medie 14 zile de concediu pe an), iar sumele cheltuite nu sunt foarte mari (50% aloca pana la 500 EUR pentru toate cheltuielile de vacanta). Cu toate acestea, oamenilor le place sa fie pregatiti pentru calatorii si isi colecteaza informatiile pentru vacanta din mai multe surse.

Cum poti planifica mai bine vacanta?

Planificarea vacantelor poate parea uneori o adevarata provocare, in special atunci cand implica deplasari impreuna cu copiii sau bugete limitate. Cu toate acestea, indiferent de obstacole, exista un instrument care face totul mai usor pentru tot mai multe persoane - internetul.

Internetul este un instrument important pentru turistii romani  - 38% dintre ei considera internetul de importanta cruciala pentru planificarea vacantelor si 42% il folosesc si pe parcursul calatoriei sau vacantei. Pentru ce este folosit internetul?

In primul rand, este de neinlocuit atunci cand vine vorba de cautarea de oferte de vacanta la cele mai bune preturi posibile (cum ar fi pachetele de vacanta, excursii, transport, cazare etc). In al doilea rand, pentru cautarea de informatii detaliate referitoare la destinatia de vacanta (precum preturile medii, care sunt restaurantele recomandate, care sunt atractiile turistice, informatii referitoare la sanatate si siguranta, reglementari vamale si date privind vizele si imigratia, printre altele).

In ambele cazuri mentionate mai sus, canalele online sunt mai populare ca sursa de informare decat cele offline. De exemplu, numai 18% cauta oferte si 20% cauta informatii detaliate prin intermediul unui consultant in turism  sau prin telefon, in timp ce 45% si, respectiv, 28% folosesc paginile web ale agentiilor de turism sau profilurile acestora de pe retelele de socializare. Alte canale online – precum motoarele de cautare sau portalurile de calatorie – se bucura si ele de o cota ridicata de popularitate in randul calatorilor Care sunt deciziile luate si de ce?

Turistii romani nu mai sunt pasionati de pachete de calatorie all-exclusive pentru destinatii luxuase si inchise. Cea mai atractiva vacanta pentru 31% dintre romani este cea de relaxare , urmata de vacantele cu beneficii pentru sanatate (.17%) si concediile insorite (12%) Romanii prefera in principal sa se cazeze la hotel  (40%), dar  apartamentele inchiriate  (23%) si locuintele prietenilor  (12 %) sunt de asemenea in topul preferintelor.

Atunci cand vine vorba de alegerea locului exact pentru petrecerea vacantei, cel mai important factor continua sa fie pretul (85%) si opiniile / recomandarile bune de pe internet (67%). In acelasi timp, conexiunile Wi-Fi sunt cel mai important factor la selectarea locului de cazare pentru peste 59% dintre romani. In acest fel, accesul la e-mail, retelele de socializare si alte servicii online este mai important decat facilitatile pentru familie (57%) sau distanta pana in centrul orasului (53%). De asemenea, turistilor le place sa aiba la dispozitie numeroase metode de plata - posibilitatea de a plati pentru vacante in moduri cat mai variate este importanta pentru  55 % dintre respondenti.

Cea mai populara metoda de calatorie este cu masina, aleasa de 63% dintre turisti, in timp ce urmatoarea preferinta este avionul (17%). Romanii isi aleg liniile aeriene si zborurile in principal in functie de  pret (94%), de politica privind bagajele (83%) si de oferta de destinatii (76%). Mai mult, un factor foarte important este reprezentat de discounturi si alte promotii – care sunt motivul realizarii achizitiei pentru  9% dintre romani.

Care sunt motivele accesarii internetului in vacanta?

Pentru romani, internetul nu este util doar pentru planificarea vacantelor, ci si in timpul deplasarlor propriu-zise – circa 31% dintre romani il considera crucial in timpul concediului. In vacanta, internetul este folosit pentru a verifica harti sau a stabili itinerarii (36%) ori pentru a gasi cele mai bune restaurant ori atractii turistice (25%). Mai mult, internetul este adeseori utilizat in timpul vacantelor pentru a fi in contact cu prietenii si familia prin intermediul  social media (26%) si pentru a ramane la curent cu lucrurile care se intampla la serviciu (8%).

Romanii aflati in vacanta sunt calculati - si aloca in medie un buget de 500 de euro pentru cheltuielile de concediu. Cu toate acestea, ei fac achizitii online si in vacanta, in special bunuri digitale - e-book-uri pentru citit la plaja, muzica pentru deplasarile cu masina, dar si alte tipuri de produse; posibilitatea realizarii de achizitii online este importanta pentru 2% dintre turisti.

Cele mai populare metode de plata pentru acoperirea cheltuielilor de vacanta (atat inainte cat si pe parcursul deplasarii sau vacantei propriu-zise) sunt banii gheata (80%) si cardurile bancare (44%). In acelasi timp, 3% dintre romani au folosit PayPal pentru a acoperi o parte dintre cheltuielile celei mai recente vacante pe care au avut-o, in timp ce 27% nu au folosit PayPal dar intentioneaza sa faca acest lucru pe viitor. Popularitatea platformei de plati atunci cand vine vorba de calatorii este datorata nu doar convenientei si securitatii sale, ci si faptul ca este disponibila pe plan international.

Internetul este unul dintre instrumentele cele mai puternice ale prezentului si calatoriile reprezinta unul dintre aspectele vietilor noastre pe care l-a influentat semnificativ. Si e un sentiment extraordinar ca, cu doar cativa pasi simpli, sa poti rezerva un zbor pana la capatul lumii si sa poti verifica toate informatiile importante referitoare la acel oras sau regiune – spune Damien Perillat, Managing Director PayPal pentru Europa Centrala si de Est.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vacanta

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0