Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 semne ca social media iti ucide increderea in sine

7 semne ca social media iti ucide increderea in sine
In aceasta era a tehnologiei, social media reprezinta principala cale de comunicare cu prietenii si lumea din jurul nostru. Insa ceea ce incepe ca un inocent obicei virtual, pentru unii se transforma intr-o dependenta daunatoare, narcisista care are un efect negativ asupra stimei de sine si al modului in care ii percepem pe ceilalti.


Studiile arata ca pana la doua treimi dintre oameni cred ca este dificil sa re relaxezi sau sa dormi dupa ce stai pe retelele de socializare. Dintre 298 de utilizatori participanti la un sondaj citat de salon.com, 50% au spus ca social media le-au inrautatit viata si stima de sine. 
Ce anume ne afecteaza? Conform psihoterapeutului Sherrie Campbell, social media ne dau falsul sentiment de apartenenta si de conectare cu cei din jur care nu se bazeaza pe schimburi in viata reala. Ceea ce face sa fie mult mai usor sa te pierzi in ciberspatiu si sa acorzi mai multa importanta relatiilor de acolo decat ar merita-o.
Ajungem inevitabil sa ne comparam cu ceea ce vedem si asa ne scade stima de sine. Pe retelele de socializare, toata lumea arata perfect, dar uitam ca noi vedem doar o portiune din realitate. Putem fi oricine vrem pe social media si, daca luam de bune ceea ce vedem, simtim ca esuam in propriile vieti.
Cum poti spune ca obiceiurile tale de consum al retelelor de socializare sunt sanatoare sau daunatoare? Daca vezi ca esti stresata, anxioasa sau ai ganduri negative dupa ce navighezi pe net, poate este vremea sa iei o pauza. Iata sapte semne care iti spun ca social media iti infuenteaza negativ stima de sine.
1. Social media iti influenteaza gandurile si interactiunile reale.
Daca esti ingrijorata ca nu poti accesa social media sau contul de email, se prea poate sa suferi de o dependenta care iti face rau. In plus, daca social media sunt primul lucru la care te gandesti dimineata sau ultimul inainte de a adormi sau combini interactiuni fata in fata cu cele de trimitere de mesaje pe retele de socializare, riscul este mare ca viata sa iti fie afectata negativ. Pune pauza si preia-ti controlul asupra vietii.
2. Social media iti afecteaza starea de spirit.
Daca obiceiul tau voyeristic iti influenteaza ce gandesti si ce simti in legatura cu propria persoana, se pare ca si stima de sine iti este afectata. Un studiu recent arata ca exista o legatura stransa intre tulburarile de nutritie si social media. Femeile care stau mai mult pe Facebook se confrunta mai mult cu tendinte anorexice si sunt, in general, mai constiente de propria imagine. In plus, 20 de minute pe social media sunt suficiente sa contribuie la crearea unor preocupari vizand greutatea si forma corpului. Cu cat este mai goala viata personala, cu atat suntem mai atrasi de lumea virtuala.
3. Interactiunile din viata reala sunt dificile si singuratatea este o problema.
Daca ti se pare greu sa comunici, social media pot fi responsabile. Studiile arata ca social media sunt un mod de a face relatiile superficiale si de a genera o comunicare detasata emotional. Un studiu australian arata ca utilizatorii Facebook experimenteaza niveluri mai ridicate de „singuratate in sanul familiei”. Social media sunt deci un mod foarte lenes de a participa intr-o relatie cu cineva si are ca efect inabilitatea de a fi singur. Zgomotul social continuu face sa avem de-a face cu generatii intregi de copii care nu stiu ce e aceea rabdare si nu pot sta singuri, la locul lor. Tehnologia ne permite sa avem conexiuni la cerere, fara a astepta. Dar nu vom putea imbratisa calculatorul. Atingerea umana ramane o nevoie psihologica fundamentala.
4. Esti invidioasa pe ceea ce promoveaza ceilalti.
Cand esti deprimata sau te simti rau, este foarte usor sa devii geloasa si invidioasa pe ceea ce spun altii despre viata lor, in special pozele asa-numitei fericiri. Te simti inadecvata, nu-ti gasesti locul, pentru ca nu ai si tu aceleasi lucruri. Nu uita ca vezi doar o mica parte, una infrumusetata si bazata, in mare, pe fantezie.
5. Te bucuri de ghinionul altora.
Daca vezi ca esti fericita cand altii spun pe social media ca sunt nefericiti, este timpul sa te intrebi daca retelele de socializare sunt o alegere psihologica sanatoasa pentru tine. Poate doar iti validezi propria nefericire comparandu-te cu altii.
6. Iti masori succesul in functie de reactia altora.
Nu uita ca numarul de like-uri si de contacte pe care le primesti pe social media nu echivaleaza cu succesul in viata. Sigur, ne permit sa presupunem ce simte restul lumii si ca toti traiesc o viata mai buna ca a noastra, dar ce vedem noi de fapt? Nu este viata intreaga a unei persoane, nici macare o reflectie a realitatii, ci doar o imagine pe care respectivul alege sa o prezinte prin lentile colorate in roz.
7. Esti dependenta de atentie si drama.
Este usor sa te lasi absorbita de drama si de barfe suculente, mai ales cand propria ta viata nu se bucura de implinire, de artificii. Dar este un joc periculos si ajungi, in final, sa fii ranita. Studiile arata ca Facebook contrinuie la cresterea gradului de gelozie in relatii si utilizarea lui excesiva afecteaza relatiile pentru ca informatiile pe care o persoana nu le-ar share-ui in mod normal devin publice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre facebook

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre social media

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0