Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghid de supravietuire pentru mamele vitrege

Ghid de supravietuire pentru mamele vitrege
Sa te casatoresti si sa devii mama vitrega nu este o poveste cu fluturi roz pentru toata lumea, mai ales ca exista atat de inradacinatul stereotip al mamei vitrege diabolice. Copii vitregi sunt adesea reticenti in a avea incredere in cea care i-a devenit "mama" dintr-o serie de motive, de la teama de a nu-si trada parintele biologic la resentimentele fata de noua casnicie a parintelui.


Timp
Succesul unei astfel de relatii vine in timp. Nu poti avea incredere in cineva, atata vreme cat nu exista bazele pentru asta. Fa tot posibilul sa creezi o legatura cu copiii vitregi, indiferent cat dureaza. Copiii sunt adesea precauti fata de mamele vitrege, mai ales in etapele de inceput.
Arata-te cu adevarat interesata sa descoperi cine sunt ei cu adevarat, afla ce activitati au la scoala, ce le place sa faca, la ce se uita la televizor si ce vor sa manance. Evita sa fii intruziva si nu forta nota confesiunilor.
Autenticitate
Aceasta este o trasatura esentiala in job-ul de mama vitrega. Nu incerca sa fii ceea ce nu esti. Abtine-te de la a incerca sa rivalizezi cu mama biologica a copilului. Acest comportament va parea fals. In plus, nu incerca nici sa devii substitutul acesteia.
Limite
Este important sa-i permiti sotului sa-si faca si el partea de treaba. Caci, nu-i asa, el le-a fost tata de cand s-au nascut. Prin urmare, nu depasi limitele si nu incerca sa demonstrezi ac esti un parinte mai bun ca el. Lasa-l pe el in rolul principal. Fii respectuoasa si intelege-i metodele si stilul specifice de parenting.
Corectitudine
Este o situatie destul de des intalnita ca ambii parteneri sa aiba copii dintr-o casnicie anterioara. Trateaza-ti copiii biologici asa cum ii tratezi pe cei vitregi, mai ales cand vine vorba de regulile casei si de asteptari. Daca dai impresia ca-ti favorizezi copiii , copiii vitregi te vor uri (si viceversa, daca vrei sa compensezi).
Incredere
Increderea este un lucru foarte fragil. Daca incepi sa dezvolti o relatie cu copilul tau vitreg, trebuie sa o hranesti si sa o lasi sa creasca. De exemplu, daca acesta iti face confesiuni, nu-l pari sotului a doua zi (decat daca, evident, este vorba despre o situatie ce nu sufera amanare). Copilul se va simti prost si nu-ti va mai spune nimic.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre incredere

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0