Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Printul Charles iubeste tata noastra - Romania hraneste sufletul si inima. Asta iti face, pana la urma, tara aceasta

Printul Charles iubeste tata noastra - Romania hraneste sufletul si inima. Asta iti face, pana la urma, tara aceasta
Deschidem serialul "De ce iubim Romania" cu Printul Charles, fara doar si poate cel mai mare lobbyist al Romaniei la momentul actual. Spune ca tara aceasta "ii creeaza "sentimentul vesniciei" si-i aminteste de "copilarie". Va invitam sa redescoperim impreuna o tara demna de un Print.


Mostenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Charles, print de Wales, Duce de Cornwall si Rothesay, a facut, spre sfarsitul anilor '90, un coup de foudre pentru Romania.

De la un an la altul, dragostea lui de noi a crescut necontenit si, aparent, la fel de necontrolat ca orice pasiune care se respecta, reciproca a devenit si ea valabila. Romanii il simt pe print aproape de sufletul lor, iar imaginatia li s-a aprins. Asa se face ca, in ultimele zile, unii dintre ei vad posibila chiar accederea acestuia la tronul Romaniei in virtutea legaturii de sange pe care Regele Mihai o are cu Regina Elisabeta a II-a, mama printului de Wales.

Un lucru e sigur - printul Charles a devenit unul dintre cei mai buni "romani", omul care ne "vinde" - garantand cu notorietatea sa - imaginea la export, ori de cate ori are ocazia.

Ultimul episod, "Wild Carpathia" - documentarul despre natura si oamenii Transilvaniei, difuzat de Travel Channel UK - ni-l prezinta pe printul Charles ca pe un mare indragostit de Romania, aflat in postura de ocrotitor al fabuloaselor bogatii naturale ale Carpatilor, in principal al celor 250.000 de hectare de padure virgina, - 65 la suta din totalul suprafetelor impadurite ale Europei.

Romanii au marcat vizita printului Charles in satul Saschiz, din Mures, din mai 2009, printr-o placa scrisa in engleza si romana. Acesta citeste emotionat: "In amintirea vizitei Altetei Sale Regale, printul de Wales"

"Nu exista un produs de export mai bun pentru Romania decat Transilvania. Nici Marea Britanie nu are o astfel de comoara"

"Ce imi place la Romania este caracterul sau atemporal, remarcabil, desprins parca din povestile copilariei. Ca o intoarcere in timp. In general, oamenii isi doresc sa apartina, sa se identifice cunatura. Sistemul cultural uman este foarte important, fiind cel care se afla in directa legatura cu aceasta. Atare sentiment se afla in noi, iar noi il negam, il indepartam, incercam sa ne convingem ca nu conteaza, ca este irelevant. Dar nu este deloc irelevant. Hraneste sufletul si inima. Asta iti face, pana la urma, Romania", ii explica printul Charles realizatorului filmului, Charlie Ottley, "dependenta" sa de spiritul Transilvaniei, taramul "mitului si al legendei", cotropit de urletul lupilor in negura noptii si de linistea grea a pasilor de urs.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre printul charles

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0