Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli de machiaj care agraveaza acneea

de Viorica Ghinea la 2018-10-19
Greseli de machiaj care agraveaza acneea
Acneea este una dintre cele mai intalnite afectiuni de la nivelul pielii, cu care multi dintre noi deja ne-am confruntat. Apare din cauze multiple, insa cel mai important este modul in care ne ingriim pentru a scapa de ea. Ce trebuie sa stii despre produsele de ingrijire pe care le folosesti pentru a nu agrava acenea de la nivelul tenului.


Din dorinta de a o acoperi, uneori femeile mascheaza acneea cu ajutorul machiajului, insa, tocmai atunci devine cea mai vizibila. Cateva greseli in machiaj, pe care le poti face in mod involuntar te pot face sa arati mai rau decat ti-ai fi inchipuit. Iata ce greseli nu trebuie sa mai faci, in ceea ce priveste produsele de ingrijire si aplicarea machiajului, pentru a nu inrautatii starea acneei.
 
Nu iti pregatesti suficient tenul. Cu siguranta iti doresti sa iti aplici un machiaj care sa reziste o zi intreaga pe fata, iar pentru asta aplici o multime de produse de make up. In realitate, o baza pentru machiaj impreuna cu un fond de ten nu vor face altceva decat sa iti blocheze porii si sa duca la aparitia punctelor negre sau a cosurilor. Cel mai bine este sa iti hidratezi foarte bine tenul inainte de a-I aplica orice forma de machiaj.
 
Nu folosesti produsele speciale. De exemplu, fondul de ten intins cu degetele pe fata nu va face altceva decat sa iti aduca bacterii pe fata si sa iti irite tenul. Folosirea pensulelor pentru fond de ten sau a buretilor speciali te va ajuta sa stai departe de acnee. Insa, si daca folosesti aceste ustensile, acestea trebie curatate foarte bine inainte si dupa folosire.
 
Nu iti cureti ustensilele de make-up. Chiar daca este recomandat sa ne curatam pensulele si buretii dupa fiecare folosire, nu intotdeauna avem timp sa facem asta. Insa, recomandarea specialistilor in make-up este de a curata pensulele la fiecare doua saptamani, cel tarziu, in functie de gradul de folosire deoarece pe ele se pot forma foarte usor bacterii, care sa iti atace tenul si sa provoace aparitia acneei ori agravarea acesteia.
 
Nu alegi fondul de ten potrivit. Din dorinta de a arata diferit alegi un fond de ten care nu se potriveste tipului tau de ten. Sunt produse care iti pot bloca porii si care, de asemenea, pot provoca aparitia cosurilor. Asa ca, inainte de a alege un fond de ten, cel mai bine testeaza-l o perioada pentru a fi sigura ca ti se potriveste. 
 
Folosesti multa pudra. Pentru a inlatura excesul de sebum, de multe ori folosesti prea multa pudra.  De fapt, daca vei folosi prea multa pudra, risti ca tenul sa aiba aspectul tern, mult prea incarcat in care acneea sa iasa foarte usor in evidenta. Daca ai un ten gras, atunci cel mai bine ar fi sa folosesti un spray cu efect matificant impreuna cu o pudra translucenta doar in anumite zone in care simti ca ai nevoie.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0