Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

E-urile au castigat. Mancarea sanatoasa, considerata scumpa, nesatioasa si mai putin gustoasa

E-urile au castigat. Mancarea sanatoasa, considerata scumpa, nesatioasa si mai putin gustoasa
Aproximativ 73% dintre bucurestenii care iau masa in oras in mod regulat prefera "sa se rasfete" cand merg la restaurant, comandand preparate nesanatoase, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de Unilever Food Solutions. Intrucat percep iesirile la restaurant ca fiind ocazii speciale, bucurestenii comanda feluri de mancare nesanatoase. Acelasi studiu arata ca 70% dintre cei chestionati cred ca obezitatea este intr-adevar o problema in Romania.


Organizatia Mondiala a Sanatatii estima ca, in 2008, 1,5 miliarde de adulti erau supraponderali. Dintre acestia, 500 de milioane erau obezi. Pana in 2015, numarul supraponderalilor va creste la 2,3 miliarde, iar cel al obezilor - la 700 de milioane. Conform aceleiasi surse, in 2008, 51% dintre adultii romani erau supraponderali, iar 19,1% obezi. Printre cauzele principale ale acestei boli se numara sedentarismul si alimentatia necorespunzatoare.

Potrivit studiului Unilever, mancarea sanatoasa este considerata scumpa, nesatioasa si mai putin gustoasa de persoanele care iau frecvent masa in oras, atat la nivel local, cat si la nivel global. 57% dintre respondentii de la nivel global cred ca mancarea sanatoasa este mai scumpa (cei mai multi dintre acestia fiind in Polonia - 69% si cei mai putini in Marea Britanie - 46%). Comparativ, 78% dintre bucuresteni spun ca mancarea sanatoasa are un pret mare.

La nivel global, mai mult de 4 din 10 respondenti considera ca mancarea sanatoasa nu este suficient de satioasa. In Bucuresti, mai mult de jumatate dintre persoanele chestionate au fost de acord cu aceasta afirmatie.

Felurile de mancare sanatoase sunt percepute ca fiind mai putin atragatoare de o treime dintre cei chestionati la nivel global. 63% dintre persoanele intervievate la nivel local spun ca optiunile sanatoase puse la dispozitia lor de restaurante nu par gustoase.

"Consumatorii nu considera mancarea sanatoasa nici atragatoare, nici accesibila. Una dintre problemele pe care le-a scos in evidenta studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating este aceea ca oamenii cred ca nu isi pot permite mancarea sanatoasa. Mai mult, nu o considera gustoasa si din acest motiv nici nu fac eforturi pentru a o consuma mai des", a spus Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader la Unilever Food Solutions Romania. "Romanii sunt insa constienti ca ar trebui sa o faca - 56% dintre cei care iau in mod regulat masa in oras cauta optiunile sanatoase din meniuri. Ce lipseste in acest moment este o solutie pentru a schimba perceptia - mancarea sanatoasa poate fi facuta gustoasa si accesibila. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie ca industria de food service sa ia masuri pentru a educa si corecta obiceiurile proaste", a mai spus aceasta.

Respondentii studiului local considera ca principalii responsabili pentru imbunatatirea calitatii mancarii sunt proprietarii de restaurante, apoi producatorii de ingrediente si bucatarii.

Potrivit studiului global efectuat de Unilever Food Solutions, cel mai inalt grad de interes pentru optiunile sanatoase din meniuri a fost evidentiat in Indonezia si China (80%). La polul opus se afla rusii (doar 40% dintre ei cauta in meniu feluri sanatoase).

Studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating a fost realizat in martie, de IMAS Marketing si Sondaje pentru Unilever Food Solutions, pe un esantion de 300 de respondenti cu varste intre 18 si 64 de ani, din Bucuresti, care iau masa in oras cel putin o data pe saptamana pentru micul dejun, pranz sau cina. Aceste persoane se caracterizeaza printr-un venit peste medie (peste 1.500 lei/luna) si educatie medie si superioara.

Seductive Nutrition este cel de-al treilea raport global privind meniurile realizat de Unilever Food Solutions. Cercetarea a fost realizata de BrainJuicer, in parteneriat cu Salt PR, pe baza unui chestionar aplicat unui numar de 5.000 de oameni din zece tari (SUA, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia, Turcia, Polonia, Africa de Sud si Indonezia), care mananca in oras cel putin o data pe saptamana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0