Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mesele in familie imbunatatesc sanatatea fizica si psihica a copiilor

de Alina Ilie la 2014-08-11
Mesele in familie imbunatatesc sanatatea fizica si psihica a copiilor
Cercetatorii sustin ca servirea mesei in familie stimuleaza puterea de concentrare a copiilor. Astfel, sunt mai toleranti cu cei din jurul lor, sunt mai increzatori si in general mai stabili emotional, in comparatie cu cei care nu au acest obicei.


Ce poate fi mai frumos decat starea aceea de bucurie pe care o simti cand cei dragi sunt langa tine la masa? Familiile care mananca impreuna sunt mai unite si se creaza astfel o legatura mai stransa. Discutiile deschise purtate in timpul mesei, prin care parintii demonstreaza interes fata de copii le ofera celor mici sentimentul de siguranta.
Este o modalitate prin care parintii ii pot invata cum sa se comporte in societate si o ocazie buna de a afla care sunt pasiunile si problemele lor. Este un mod placut de a te apropia mai mult de copiii tai.
Cercetatorii de la Universitatea din Oklahoma au studiat peste 24.000 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani si au ajuns la concluzia ca servirea mesei in familie este deosebit de benefica pentru evolutia lor. Cercetatorii au identificat un efect pozitiv asupra sanatatii mentale la copiii care aveau mese regulate in familie.
Astfel, pe durata mesei, copiii trebuie sa comunice cu parintii si sa evite jocurile video, tabletele, telefoanele mobile. Masa impreuna cu parintii ar trebui luata de cel putin 4 ori pe saptamana pentru a avea rezultate benefice asupra copiilor.
Studii anterioare au aratat ca mesele in familie reduc riscul de depresie si de abuz de droguri in randul adolescentilor.
Mesele in familie au un efect pozitiv asupra comportamentului copiilor, noteaza dailymail.co.uk.. De asemenea, din discutiile purtate la masa cu parintii vor dobandi competente lingvistice, se vor putea exprima mai usor in societate.
Astfel, s-a constatat ca cei care mananca impreuna cu parintii au sanse mai mari (cu 10%) de a avea interactiuni sociale mai bune si a se concentra mai bine la scoala.
De asemenea, la adolescenta, acesti copii au sanse mai mici (cu 8%, in medie) de a avea probleme de comportament.
Cercetatorii au mai spus ca mesele in familie ofera stabilitatea de care au nevoie copiii. Prin urmare, la adolescenta, exista un risc mai mic de a suferi de depresie.
Acest cadru familial are efect benefic asupra sanatatii fizice si psihice. Parintii se pot apropia mai mult de copii si le pot monitoriza cu usurinta activitatile zilnice, pot afla ce le place si ce nu, care sunt pasiunile si problemele lor. Ii pot intreaba pe cei mici despre cursurile de la scoala, ce teme au pentru acasa, ce prieteni noi si-au facut, etc.
Intr-un interviu acordat saptamanalului argentinian Viva, Papa Francisc a enuntat ideea unui mod sanatos de petrecere a timpului liber. Papa le cere parintilor sa-si faca timp pentru a se juca cu copiii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scoala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre familie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0