Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli pe care le faci cand te machiezi si duc la aparitia acneei

de Sunt Fericita la 2019-06-27
Greseli pe care le faci cand te machiezi si duc la aparitia acneei
Acneea poate aprea si din cauza produselor de machiaj ori modului in care aplici machiajul. Da, din pacate, exista greseli pe care multe femei le fac atunci cand se machiaja si care duc la aparitia acneei. Afla care sunt acestea pentru a stii sa le eviti.


Daca ai un ten care se confrunta cu acneea, atunci trebuie sa acorzi importanta ritualului de ingrjire si produselor de machiaj pe care le folosesti. Modul in care aplici machiajul, dar si cum il indepartezi poate provoca aparitia acneei, dar si agravarea acesteia. Iata ce greseli duc la aparitia acneei.

 
Aplici prea multe produse de machiaj
 
Daca obisnuiesti sa folosesti primer, fond de ten, anticearcam, iluminator, bronzer, spray-uri de fixare, dar si multe alte produse la un singur machiaz, toate aceste produse pot duce la aparitia acneei. Chiar daca machiajul arata bine si rezista mai mult timp pe fata, toate aceste produse astupa porii, iar de aici apar inflamatiile si acneea.
 
Nu te demachiezi corect si aplici alt machiaj peste
 
 Daca a doua zi dimineata nu esti perfect demachiata si aplici un alt strat de machiaj pe fata, aceasta greseala poate duce la aparitia acneei. Tenul trebuie foarte bine curatat cu gel de curatare, iar dimineata, inainte de a aplica un alt strat de machiaj, asigura-te ca te mai cureti o data corect pe fata. Pe timpul noptii se aduna transpiratie care poate bloca porii si poate duce la aparitia acneei.
 
Aplici prea mult produs
 
Spre exemplu, pentru a acoperi perfect imperfectiunile, aplici o cantitate prea mare de fond de ten, un strat gros. Ei bine, acest lucru, in primul rand nu se va vedea bine pe fata deoarece se vor vedea mai multe straturi, iar in al doilea rand va provoca aparitia acneei. 
 
Nu iti speli pensulele de machiaj
 
Atat buretelul pe care il folosesti pentru aplicarea fondului de ten, cat si pensulele pentur blush si pudra, trebuie curatate in mod regulat, cel mult la doua saptamani. Buretelul trebuie spalat dupa fiecare aplicare de fond de ten. Aceste ustensile sunt mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor, iar de aici pana la aparitia acneei nu mai este decat un pas.
 
Nu te speli pe maine inainte sa te machiezi
 
Daca aplici fondul de ten cu degetele si nu esti perfect curata pe maini, acest lucru iti poate dauna frumusetii tenului. Mainile sunt pline de bacterii, iar in momentul in care le transferi pe ten, acestea provoaca eruptii acneice care trec foarte greu.

 
Asadar, orice produs pe care vrei sa il folosesti pentru ten trebuie ales cu grija si conform nevoilor tenului tau. Nu aplica prea mult machiaj din dorinta de a acoperi imperfectiunile, ci lasa-ti tenul sa respire pentru a preveni aparitia acneei.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0