Ce este laptisorul de matca?
Laptisorul de matca este o substanta secretata de glandele salivare ale albinelor lucratoare. Rolul lui este hranirea larvelor de albine si a reginei (matca). Spre deosebire de miere, laptisorul de matca nu este depozitat.
Laptisor de matca pentru prevenirea afectiunilor cerebrale, a oboselii psihice, a stresului si a depresiei
Consumarea de laptisor de matca se poate face sub forma de capsule, fiole sau, cel mai indicat, in stare pura, asa-zisul laptisor de matca pur (crud).
Cura cu laptisor de matca este foarte benefica organismului mai ales primavara si toamna, tocmai datorita efectelor pe care laptisorul de matca le are asupra creierului si, implicit, asupra vigorii mentale si starii de spirit. In plus, laptisorul de matca este un excelent imuno-stimulator.
Cura cu laptisor de matca pur: se tine intre 4 si 6 saptamani, aportul recomandat pentru adulti fiind intre 0,5 si 1,5 grame pe zi. Consumati laptisorul de matca intr-o singura doza inaintea mesei principale (cu jumatate de ora inaintea ei) sau, pentru cantitati zilnice de 1 – 1,5 grame, in 3 doze inaintea meselor. Pentru copii, cantitatea zilnica recomandata de laptisor de matca este intre 0,2 grame si 1 gram.
Supradozarea nu produce efecte negative, cel putin pana la cantitati zilnice de 20 – 25 de grame de laptisor de matca pur (15 grame in cazul copiilor). Peste aceste cantitati, riscul producerii unor alergii sau al dezvoltarii unor stari de hiperactivitate creste.
Consumati laptisor de matca folosind lingurite din lemn sau plastic, nu metalice.
Pentru ce este bun laptisorul de matca?
Efectele cele mai puternice ale sale sunt de prevenire a bolilor cerebrale, combatere a stresului si a depresiei, imbunatatire a performantelor intelectuale si de crestere a imunitatii organismului. Laptisorul de matca are o eficienta deosebita in prevenirea dementei (Alzheimer, ca si celelalte forme de dementa) si a Parkinson-ului.
Alte efecte terapeutice. Consumul de laptisor de matca previne diabetul si ajuta in tratarea bolii, previne si incetineste evolutia tumorilor maligne (canceroase), regenereaza tesuturile si incetineste procesele de imbatranire, are efect antiinflamator, ajutand in cazul bolilor articulare, regleaza functiile hormonale. In plus, laptisorul de matca este tonic hepatic si previne/ combate anemia.
Contraindicatii
Laptisorul de matca este contraindicat in cazul astmului bronsic (mai ales la copii), al alergiei la miere si al insuficientei suprarenaliene lente (boala Addison).
Mod de pastrare
Tineti laptisorul de matca inchis ermetic, la frigider.
Continut laptisor de matca:
- 12-15% glucide, 6% lipide, 12-14% proteine. Continutul proteic este unul complex, in laptisorul de matca gasindu-se 18 aminoacizi, dintre care 8 esentiali;
- vitaminele A, C, D, E, vitaminele H si mai ales cele din complexul B. Laptisorul de matca este foarte concentrat in vitaminele din complexul B, procentul fiind chiar mai ridicat decat cel din drojdia de bere;
- minerale: calciu, cupru, fier, fosfor, potasiu, siliciu, sulf;
- enzime si hormoni. In laptisorul de matca gasim cea mai mare concentratie de acetilcolina din natura. Acetilcolina este un neurotransmitator al carui deficit este corelat cu bolile Alzheimer si Parkinson.
- acizi nucleici;
- apa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.39
din 5
- 9 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"