“Consumatorii de laptisor de matca, cu care intram zilnic in contact, au relatat ca au experimentat destul de rapid o senzatie puternica de bunastare generala si ca au simtit un efect benefic intens care s-a rasfrant asupra activitatii lor fizice, prin cresterea rezistentei la oboseala, prin amplificarea performantelor intelectuale, precum si prin instalarea unei stari mentale mult imbunatatite. De regula, recomandam administrarea orala a laptisorului de matca sub forma de cure, timp de 1-2 luni, in doze zilnice de 1-2g”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand.
2. Colesterol ridicat
Specialistul afirma ca laptisorul de matca normalizeaza tensiunea arteriala si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia persoanelor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, persoanelor obeze sau celor cu colesterolul ridicat. “S-a demonstrat stiintific ca laptisorul de matca controleaza nivelul colesterolului din sange, iar un experiment realizat in 1995 a aratat ca ingestia orala a 30-150 mg este asociata cu scaderea de 10-20% a colesterolului total in 3-5 saptamani de consum”, afirma Ovidiu Bodea.
3. Bronsita si astm
Persoanele pe care le-am chestionat si care au urmat o cura de laptisor de matca, au afirmat ca le-a crescut simtitor rezistenta la raceala si gripa. In cazul astmului, laptisorul de matca actioneaza mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronsice, fiind de ajutor si in ameliorarea alergiilor, tocmai pentru ca are cativa compusi care reduc stresul si stimuleaza imunitatea generala si locala, facandu-l foarte folositor si ca remediu natural antiastmatic”, declara expertul de la ApiLand.
4. Ulcer si alte afectiuni digestive
“Tot mai multe persoane se plang de probleme digestive, care ulterior pot degenera in ulcer. Le recomandam persoanelor care sufera de astfel de afectiuni, sa administreze laptisorul de matca in combinatie cu mierea si polenul, pentru ca impreuna au extraordinara putere de a lupta contra ulcerului gastric si a ulcerului duodenal”, declara Ovidiu Bodea.
5. Infectii urinare sau cistita
Laptisorul de matca este utilizat si pentru ameliorarea cazurilor de inflamatii ale vezicii urinare, prin disparitia progresiva a simptomelor de arsura si durere. Tratamentul aplicat timp de 7-20 zile unui lot de 1.000 de persoane cu aceasta afectiune, prin injectii intramusculare cu solutie de 40% laptisor de matca, a avut o eficacitate de 100% pentru cazurile de vezica urinara iritabila.
6. Artrita, dureri de spate si osteoporoza
Artrita este o boala destul de des intalnita care afecteaza articulatiile prin inflamarea acestora, distrugand, astfel, flexibilitatea normala a articulatiei. “Ultimele cercetari in domeniu au ajuns la concluzia ca, in cazul suferintelor generate de artrita, ar fi bine sa fie urmata o dieta vegetariana si, in plus, sa fie consumat zilnic laptisor de matca. Laptisorul de matca ajuta la disparitia durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infectiile si inflamatiile, si, in general, elimina oboseala”, afirma directorul ApiLand. Mai mult decat atat, expertul afirma ca doctorii au descoperit ca laptisorul de matca poate preveni osteoporoza prin facilitarea absorbtiei intestinale a calciului. Laptisorul de matca amplifica in mod natural capacitatea corpului de a absorbi calciul, de a-l depozita in oase si de a rezolva pe cale naturala problema uzurii acestora.
7. Diabet
In urma unui studiu realizat pe 20 de persoane suferind de diabet, s-a constatat ca dupa 2 ore de la administrarea laptisorului de matca, nivelul zaharului din sange a fost mult diminuat. Totodata, doctorii recomanda consumul laptisorului de matca inclusiv in cazul celor aflati sub tratament cu insulina, deoarece, daca este monitorizat cu atentie, laptisorul de matca va diminua excesul de zahar din sange.
8. Dureri de cap sau insomnii
Laptisorul de matca ajuta foarte mult la diminuarea migrenelor, iar atunci cand este utilizat in combinatie cu anumite tehnici simple de relaxare, laptisorul de matca poate duce la disparitia acestora. O alta problema cu care se confrunta in special varstnicii este insomnia. Aceasta poate fi un motiv de ingrijorare atunci cand reprezinta un simptom al unei tulburari, cum ar fi, de exemplu, stresul cronic. In acest sens, laptisorul de matca poate elimina stresul, deoarece contine niacina si piridoxina, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependenta.
9. Depresie, stres si anorexie nervoasa
Laptisorul de matca poate ajuta considerabil la eliminarea depresiei si la reducerea stresului, contribuind totodata in ameliorarea anorexiei nervoase. Consumatorii de laptisor de matca care sufera de depresie sau stres, au remarcat revenirea bunei dispozitii si instalarea unui sentiment de bunastare. “Totodata trebuie sa tinem cont de faptul ca laptisorul de matca este un ajutor natural si valoros si in cazul depresiei post-natale cu care se confrunta majoritatea mamicilor. Acesta ajuta nu numai la eliminarea depresiei, ci si la amplificarea energiei necesare mamelor”, mentioneaza Ovidiu Bodea.
10. Alzheimer
Laptisorul de matca contine acetilcolina naturala, si tocmai degradarea acesteia este corelata cu pierderea memoriei si cu manifestarea unor probleme cognitive cum este aparitia bolii Alzheimer. “Medicina occidentala a urmarit sa trateze aceasta boala prin cresterea nivelului de acetilcolina in creierul pacientului, iar laptisorul de matca poate ridica nivelul acestui neurotransmitator fara a genera efecte secundare nedorite, asociate de regula cu medicamentele de sinteza (greata si toxicitate hepatica)”, declara directorul ApiLand.
11. Lipsa puterii de concentrare
Nu in ultimul rand, specialistii au demonstrat ca laptisorul de matca este un excelent stimulent intelectual. “Prin prezenta anumitor oligoelemente esentiale (fosfor, magneziu), a anumitor vitamine (vitaminele B1, B2, B6), a aminoacizilor (fenilanalina, triptofan), laptisorul de matca s-a dovedit a fi util pentru imbunatatirea starii psihice, cresterea randamentului intelectual si imbunatatirea memoriei. Asadar, laptisorul de matca poate fi un inlocuitor natural al medicamentelor dedicate imbunatatirii memoriei consumate intens de studenti pe perioada sesiunilor”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand Romania.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.13
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!