Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metode clasice, dar de actualitate prin care sa vopsesti ouale de Paste

de Sunt Fericita la 2018-04-04
Metode clasice, dar de actualitate prin care sa vopsesti ouale de Paste
Mai este foarte putin timp pana vom incepe sa vopsim ouale pentru Paste, iar metodele clasice de vopsire, preluate de la bunicile noastre inca isi pastreaza autenticitatea si se bucura de rezultate spectaculoase. Ca sa vopsesti ouale natural, fara sa mai fii nevoita sa apelezi la substantele chimice din comert, nu ai nevoie decat de cateva ingrediente, care iti vor proteja sanatatea.


Descopera cum sa vopsesti ouale de Paste in foi de ceapa!
 
Pentru acest proces ai nevoie de ingrediente pe care, cu siguranta, le ai deja acasa si anume: coji de ceapa rosie, de la aproximativ 20 de cepe, daca ai posibilitatea, coji de ceapa galbena, de la 8 cepe, 6 linguri de otet, o lingurita de sare, 8 oua si 2 litri de apa.
Cum se vopsesc ouale: Se spala bine ouale si se sterg, iar intr-un vas se pun cojile de ceapa, otetul, apa, ouale si se pune vasul la fiert. Se lasa la fiert aproximativ 20 de minute, dupa care poti verifica ce culoare au. Daca ti se pare ca nu sunt suficient de accentuate, le mai poti lasa in apa incalzita inca 10-15 minute. 
 
Cum se vopsesc ouale cu sfecla rosie!
Pentru a obtine un rosu aprins atunci trebuie sa vopsesti ouale in sfecla rosie. Procesul este foarte simplu, ai nevoie doar de sfecla rosie pe care o tai bucatele mici si o pui la fiert impreuna cu un litru de apa si o lingura de otet. Se adauga 8 oua si se lasa la fiert pentru 10-15 minute. Si aici, daca ti se pare ca ouale nu au inca o culoare aprinsa, le mai poti lasa in apa calda pentru inca 10 minute in plus.
Poti vopsi ouale si cu ajutorul unei verze rosii. Se taie marunt o varza rosie si se pune la fiert intr-un vas impreuna cu un litru si jumatate de apa, dar si cu doua linguri de otet. Se adauga ouale, in jur de 8 si se fierb pentru 15-20 de minute. Zeama prinde o culoare mov-violet sis pre final devine un albastru.
 
Sfaturi suplimentare pentru gospodine:
 
Pentru a vopsi cele mai frumoase oua de Pasti, trebuie sa speli bine ouale inainte pentru a avea o coaja curata si neteda. Le poti spala chiar cu detergent de vase pentru a te asigura ca le-ai curatat de orice impuritate.
Ouale fierte trebuie scoase din apa cu ajutorul unei linguri de lemn pentru ca o lingura din metal poate lasa urme inestetice pe ouale proaspat vopsite. 
Dupa ce ai fiert ouale, le poti unge cu puti ulei de masline pentru a le oferi un strop de stralucire si pentru a evidentia mult mai bine culorile. 

Descopera si care este aperitivul care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste

Sursa foto: Pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0