Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Muzica si bebelusul tau

Muzica si bebelusul tau
Ca mamica stii deja ca jucariile zornaitoare devin rapid preferatele copilului, iar un cantec de leagan frumos il adoarme cat ai clipi. Ce nu iti dai seama inca este ca muzica influenteaza schimbari la nivelul creierului care ii vor imbunatati intreaga viata. Psihologii si specialistii in neurostiinta au efectuat nenumarate studii cu copii de varsta mica pentru a vedea care este relatia dintre muzica si dezvoltarea creierului.


S-a constatat ca expunerea la muzica intareste abilitatile in multe domenii, inclusiv cele matematice si de limbaj. Muzica are un impact pozitiv si asupra dezoltarii fizice a bebelusilor nascuti prematur si poate sa-i calmeze pe cei cu colici.
Primii trei ani din viata copilului sunt cei mai importanti pentru dezvoltarea creierului. Desi creierul unui nou-nascut are o greutate de doar 25% din cea a creierului unui adult, el creste dramatic si costruieste trasee si conexiuni, numite sinapse, intre numeroase celule. Iar sinaspele folosite pentru muzica clasica sunt similare celor folosite pentru a gandi in termeni spatio-temporali, adica exact abilitatile necesare la matematica. Doar ascultand muzica clasica, iti „aprinzi” acele sinapse.
Efectul Mozart
Un studiu publicat in revista Nature in anul 1993 a facut foarte multa valva. Studiul a investigat „starea” unor studenti care au demonstrat o inteligenta accentuata dupa ce fusesera expusi la muzica lui Mozart. Asa-numitul „efect Mozart” a fost interpretat gresit, pentru a sugera ca ascultarea muzicii clasice ii face pe copii si adulti mai destepti. Dar cercetarile recente arata ca, intr-adevar, expunerea timpurie la muzica le imbunatateste copiilor abilitatile cognitive. De exemplu, prescolarii care au participat la lectii de muzica s-au descurcat mai bine la sarcinile intelectuale cu indici spatio-temporali decat cei care au participat la lectii de TIC.
Efectul pozitiv este si mai puternic in cazul copiilor din perioada anteprescolara, cand creierul este in dezvoltare.
Chiar si bebelusii de sapte luni pot face diferente intre melodii si pot recunoaste o melodie care este interpretata la un singur instrument. Cantatul este modul ideal de a incuraja dezvoltarea vorbirii si explorarea cuvintelor si a rimelor prin intermediul unei melodii cunoscute intareste memoria.
Creierul unui bebelus nu este complet format la nastere, copilul avand nevoie de informatii senzoriale pentru ca celulele sa se dezvolte si sa se conecteze.
Muzica clasica duce la imbunatatirea sanatatii bebelusilor, la consolidarea relatiilor intrafamiliale si chiar precocitatea, in randul acestora. De ce muzica clasica? Pentru ca este mai complexa ca structura, orchestratie si armonie si ajuta astfel mult mai bine la dezvoltarea creierului. Cu cat mai mare numarul de conexiuni din creier, cu atat mai bogata functionarea acestuia. Caile neurale nefolosite de obicei mor.
Concluzia: cel mai simplu si mai placut mod de a crea aceste legaturi neuronale in creierul copilului tau este muzica. Ritmurile muzicale cresc capacitatea intelectuala, prin stimularea raspunsurilor electrice in creier, incurajeaza creativitatea si receptivitatea spre invatare, prin inducerea unei stari de relaxare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre muzica

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016