Indragostirile sunt o parte naturala a cresterii, dar mult prea adesea copiii se simt izolati cu emotiile lor. Mai rau, tind sa caute sfaturile colegilor, si nu ale adultilor, ajungand astfel sa ia decizii irationale. Ca parinte poate stii ce inseamna sa-ti sfaraie calcaiele dupa cineva, dar stii si cum sa-ti ajuti copilul sa administreze sentimentele pe care si tu le-ai experimentat?
Recunoasterea etapelor
Intelegerea etapelor indragostirii ii poate ajuta pe parinti sa diminueze durerea copiilor si sa-i ajute sa reactioneze adecvat varstei lor. Mai ales ca "nenorocirea" poate avea loc oricand, incepand chiar de la gradinita.
Prima etapa este cea a adularii, atunci cand un copil isi idolatrizeaza obiectul pasiunii si intrega lume se opreste cand acesta este prin preajma.
Urmatoarea etapa este aceea in care copilul dumneavoastra se pregateste sa se apropie de obiectul pasiunii. Unii nu vor trece niciodata in aceasta etapa, de teama sa nu fie respinsi. In timp ce sufera din cauza stresului rezultat in urma deciziei de a actiona, copilul poate deveni iritabil, neatent.
A treia etapa, cea a romantismului incipient, este cea in care se decide viitorul relatiei: fie copilul va fi respins, fie va incepe o frumoasa prietenie.
Cum toate lucrurile frumoase trebuie sa se si termine, etapa finala este cea a maniei dureroase, cand copilul trebuie sa treaca peste despartire.
Abordarea copilului
Pentru un copil, suferinat din amor este un punct de cotitura al vietii. Acum invata sa ia decizii si sa-si stapaneasca sentimentele. Voi ca parinti ii sunteti ghizi.
Cel mai simplu este sa va ganditi cum a fost totul in cazul vostru. Creierul adolescentilor este mai mult impulsiv decat rational, sentimentele fiind asadar foarte puternice, ceea ce poate duce la confuzie. Ultimul lucru pe care un parinte trebuie sa-l faca este sa contribuie la gradul de irationalitate.
Identificarea cuvintelor potrivite pentru a alina si linisti copilul poate fi un proces delicat. In primul rand este bine ca cel mic sa stie ca aveti incredere in judecata lui. Spuneti cuvinte frumoase la adresa zeului/ zeitei, de genul „Pare dragut(a)".
Copilul trebuie sa stie ca nu e ciudat sa suferi din dragoste. Nu trebuie sa se simta rusinat. Evitati deci sa-l tachinati.
Stabilirea limitelor
Limitele pe care le impuneti sunt in stransa legatura cu valorile familiei dumneavoastra. Vorbiti cu copilul despre familie, valori, caci veti deschide usa spre alte lucruri. Va invata mai usor de ce comportamentul sau trebuie "ingradit": pentru ca sa nu ajunga in situatii pe care nu le poate controla la o varsta frageda ca a lui.
In ultima instanta, nu ne putem proteja copiii de tot ce se intampla pe lumea asta. Iar suferinat este si ea o parte necesara a vietuirii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!