Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Picioare umflate - cauze posibile

de Sunt Fericita la 2021-04-08
Picioare umflate - cauze posibile
Lipsa de miscare si mai ales sedentarismul sunt principalele cauze care pot duce la umflarea picioarelor. Este o afectiune care iti provoaca un disconfort fizic major, dar si o scadere a productivitatii dintr-o zi normala. Insa, pe langa aceste doua cauze mai exista o serie de alte posibile cauze. Iata cateva dintre cele mai importante!


Sedentarismul este un factor important ce poate cauza umflarea picioarlor, insa nu este singurul factor declansator al acestei afectiuni. Iata alte posibile cauze:
 
Tromboza venoasa profunda. Afectiunea se manifesta prin aparitia unor enzeme la nivelul membrelor inferioare si prezinta umflaturi si dureri la nivel local. Zona este sensibilizata, iar daca durerile sunt resimtite in zona gleznei si in spatele genunchiului, atunci poate fi vorba despre o faza incipient a trombozei venoase profunde. 
 
Insuficienta cardiac congestive.  Daca apar edeme la nivelul ambelor member inferioare, atunci picioarele umflate sunt asociate si cu afectiunea precum insuficienta cardiaca congestiva. De asemenea, mai pot aparea umflaturi la nivel abdominar, dar si o greutate in momentul in care respiri, atat in momentul in care faci un efort, cat si cand stai in pozitia culcat.
 
Insuficienta venoasa. Pacientii care sunt diagnosticati cu insuficienta venoasa, pot observa umflaturi vizibile ale picioarelor dimineata la prima ora. Acesta sunt cu mult mai umflate dimineata fata de orice moment al zilei. Umflaturile atrag dupa sine si dureri localizate, dar si schimbarea culorii pielii la nivelul gleznei si ingrosarea tegumentelor.
 
Tromboflebita superficiala. In cazul acesta pot aparea edeme, iar pielea se poate inrosii vizibil deasupra unei vene cu varice. De asemenea, pielea are o sensibilitate acuta, iar zona prezinta dureri. Sunt simptome secundare, dar care se simt de regula desupra unei vene pe partea piciorului afectat.
 
Celulita. Una dintre problemele mutor femei, celulita poate fi o cauza care contribuie la umflarea picioarelor. De fapt, celulita este o infectie cutanata care poate fi, in cazuri mai grave, si responsabila pentru tumefierea sau sensibilitatea ridicata din anumite zone ale membrelor inferioare. 
 
Asadar, umflarea picioarelor nu are drept cauza decat sedentarisumul, ci o serie de factori externi declansatori. Poate fi vorba despre o serie de afectiuni venoase.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0