Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 semne subtile ca ai probleme cu inima

de Viorica Ghinea la 2021-01-11
5 semne subtile ca ai probleme cu inima
Bolile cardiovasculare sunt considerate cauza numarul 1 pentru decesele inregistrate la nivel mondial. Daca oamenii ar fi atenti la anumite semne subtile pe care li le transmite organismul, ar putea sa depisteze din timp faptul ca sufera de o afectiune de inima. Din pacate, multe dintre acestea nu sunt luate in considerare nici macar de catre unii dintre specialistii in domeniu. Iata mai jos care sunt acestea!


1. Oboseala cronica arata ca ai probleme cu inima

Desi ai un program de somn bine pus la punct, tot te trezesti obosita si te simti molesita pe parcursul intregii zile. Motivul pentru care te simti astfel il reprezinta slaba oxigenare a tesuturilor. Inima nu mai poate sa pompeze corespunzator sange in corp, astfel ca te simti obosita tot timpul. Daca aceasta perioada dureaza de prea mult timp, nu ezita sa vorbesti cu un medic specialist.

2. Picioarele umflate, un posibil simptom al unei afectiuni de inima

Picioarele umflate pot avea mai multe cauze (sarcina, vene varicoase, etc) la baza printre care se numara si anumite probleme la inima. Daca acest organ nu mai pompeaza corespunzator sange in tot corpul, in special in zona periferica, apare edemul. De obicei, acest simptom este insotit si de oboseala cronica si de dificultati respiratorii.


3. Durerile de picioare, un semn pe care nu ar trebui sa il neglijezi

Te confrunti deseori cu dureri musculare atunci cand mergi sau urci scarile? S-ar putea ca organismul tau sa incerce sa iti transmita faptul ca ai probleme cu inima, mai exact poti sa suferi de boala arterelor periferice (flux sanguin necorespunzator prin artere).

4. Ametelile, un semn ca ai putea avea probleme cu inima

Putine persoane se gandesc ca acest semn subtil ar putea sa indice o problema la inima. Daca ai ameteli imediat dupa ce ai realizat o activitate sportiva, este posibil ca inima ta sa nu functioneze corespunzator. Bineinteles, acest simptom mai poate sa apara si in caz de deshidratare ori anemie, astfel ca cel mai bine este sa vorbesti cu un specialist pentru a descoperi care este factorul declansator de fapt.

5. Migrenele, un semn subtil ca ai putea sa suferi de o afectiune cardiovasculara

O durere de cap nu este intotdeauna doar atat. Aceasta poate sa indice faptul ca te confrunti cu o afectiune cardiovasculara. Studiile au scos la iveala faptul ca aproape 40% dintre oamenii care se confrunta des cu migrene au probleme cu inima. Specialistii au ajuns la concluzia ca atat migrenele, cat si afectiunile cardiovasculare pot fi rezultatul unui dezechilibru al sistemului nervos autonom.


Nu trata cu indiferenta aceste semne subtile fiindca pot sa indice faptul ca ai probleme cu inima. Este bine sa depistezi din timp daca ai o astfel de afectiune pentru a putea cere sfatul unui specialist in privinta unui tratament adecvat.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 26 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afectiuni cardiovasculare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre migrene

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0