Cercetatorii au facut mai multe studii pentru a analiza semne si simptome pe care pacientii le experimenteaza cu luni sau chiar ani inainte de a face atac de cord. Inima, impreuna cu arterele care o hranesc, este un muschi mare si, cand incepe sa cedeze, simptomele apar in multe parti ale corpului.
Iata cateva indicii surprinzatoare ca trebuie sa mergi la cardiolog.
1. Probleme de natura sexuala.
Iata ceva ce cardiologii stiu, dar nu si barbatul obisnuit: disfunctia erectila este unul din semnele timpurii ale unei boli cardiace in crestere. In cazul femeilor, un flux sangvin redus in zona genitala poate impiedica orgasmul.
Barbatii intre 40-49 de ani cu disfunctie erectila au un risc dublu de a avea probleme de inima fata de cei fara probleme in dormitor. Doi din trei barbati care sunt tratati pentru probleme de inima au si disfunctie erectila.
2. Sforait, apnee de somn si alte probleme de respiratie in timpul somnului.
Daca sforai destul de tare sa-ti tii partenera treaza sau daca-o faci sa-si cumpere dopuri de urechi, inima ta poate avea probleme. Respiratia neregulata din timpul somnului este asociata cu toate tipurile de boli cardiovasculare si cu atacul de cord.
In cazul celor cu apnee de somn, riscul de a face atac de cord in urmatorii cinci ani este de trei ori mai mare decat riscul normal.
Tulburarile de respiratie in timpul somnului scad nivelul de sange oxigenat ce hraneste inima. Apneea de somn obstructiva afecteaza partea dreapta a inimii care trebuie sa pompeze mai mult sange pentru plamani care se incordeaza pentru a suplini obstructia de aer.
3. Gingii dureroase, umflate sau care sangereaza.
Gingiile umflate, care dor sau sangereaza nu sunt numai un indiciu al parodontozei (adica expunerea la bacterii face gingiile sa se inflameze si sa se retraga, lasand dintii descoperiti), ci si un posibil semn timpuriu al unei boli cardiovasculare.
Expertii cred ca circulatia proasta cauzata de boala de inima poate fi un factor al parodontozei. Expertii cerceteaza si ipoteza ca exista o bacterie care duce la boala gingiilor, dar si la depozitele din interiorul arterelor coronariene. Legatura poate avea de-a face si cu raspunsul organismului la inflamatiile de lunga durata.
4. Picioare umflate.
Daca observi ca ti se umfla picioarele suficient ca pantofii sa-ti fie stramti la sfarsitul zilei, daca ai gleznele, incheieturile mainilor sau degetele evident mai pufoase decat normal, ai o problema cu retentia de fluide. Numita de edem, retentia de fluide poate fi un semn al bolii arteriale coronariene sau al altor forme de boli cardiovasculare.
Retentia de fluide apare cand inima nu pompeaza suficient de puternic si sangele nu transporta reziduurile pentru ca tesuturile sa se curete. Edemul incepe cu picioarele, gleznele, degetele, mainile si picioarele, pentru ca acestea sunt cele mai indepartate de inima si acolo este circulatia cea mai slaba.
sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4
din 5
- 10 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!