Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a descoperit secretul fericirii in cuplu: totul se reduce la aspectul fizic

S-a descoperit secretul fericirii in cuplu: totul se reduce la aspectul fizic
Media a trambitat ca s-a descoperit secretul unei casnicii fericite. Un studiu realizat la Universitatea din Tennessee a aratat ca secterul fericirii in cuplu este greutatea: sotia trebuie sa fie mai slaba decat sotul ei, altfel cei doi nu sunt fericiti.


Am reptimat prima reactie si am incercat sa aflu mai multe. Studiul menit sa afle secretul fericirii in cuplu a fost realizat pe o perioada de 4 ani, iar rezultatele au sugerat ca ambii parteneri sunt mai multumiti atunci cand femeia din cuplu are indicele de masa corporala (IMC) mai mic decat cel al barbatului, pe scurt, cand ea este mai slaba decat el.

Se pare ca, initial, barbatii raman intr-o relatie deoarece o considera atragatoare pe partenera lor zvelta. In acelasi timp, femeile se simt increzatoare si iubite, deoarece stiu deja ca  barbatii lor inca se simt atrasi de ele.

Aici apare prima inconsistenta pentru ca, oricat de adevarat ar fi acest lucru, nu poate fi considerat decat un aspect al relatiei. In mod normal, intr-o relatie de lunga durata nu aspectul fizic conteaza. Desi acesta este important la inceputul relatiei, nu este decisiv.

Mai departe, cercetatorii de la Universitatea Tennessee au descoperit ca barbatii cu un IMC mai mare erau mai fericiti la inceputul casatoriei si ramaneau fericiti in continuare. Acelasi efect a fost remarcat si pentru femei - la sfarsitul celor patru ani de studiu, femeile cu un IMC mai mic decat cel al sotilor lor erau considerabil mai fericite decat femeile care aveau cel putin aceeasi greutate cu sotii lor.

Este adevarat ca aspectul fizic si ncercarile nereusite de a slabi afecteaza si imaginea de sine, iar o persoana nemultumita de modul in care arata poate deveni depresiva, insa intr-un cuplu cea mai importanta este comunicarea. Exista atatea cupluri in care ea este supraponderala, dar legatura dintre cei doi soti este la fel de buna ca in cuplurile care se incadreaza in tiparul aratat de studiul celor de la Universitatea din Tennessee.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0