Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Si tu faci aceste greseli cand iti faci dus?

de Sunt Fericita la 2019-04-10
Si tu faci aceste greseli cand iti faci dus?
Momentul dusului ar trebui sa fie cel mai relaxant moment al zilei. Insa, din cauza unor greseli, acest moment poate avea efecte negative asupra pielii. Cu totii le facem in mod involuntar, insa iata la ce ar trebui sa fii mai atent pe viitor!


Ce greseli sa nu mai faci in momentul dusului


 
Potrivit mai multor statistici, ne petrecm apriximativ un an si jumatate din viata in baie, iar din tot acest timp, sase luni le petrecem doar facand dus. In tot acest timp, functionalitatea baii este extrem de importanta, iar pe langa asta, momentul dusului in sine trebuie sa indeplineasca si cateva conditii. Un moment care ne asigura confortul zilnic si care nu trebuie umbrit de urmatoarele aspect negative:

 
Buretele pentru dus.  Folosit de multi dintre noi pentru confortul pe care il aduce, buretele de dus este mediul perfect pentru acumularea imediata a bacteriilor. Chiar daca nu ti se pare murdar, buretele de la dus nu trebuie folosit de mai mult de patru ori. Dupa aceste folosiri, daca nu vrei sa il arunci, il poti pune la masina de spalat la o temperatura ridicata pentru a se curata si pentru a scapa de toate bacteriile.

 
Nu iti agresa pielea. Imediat dupa ce iesi din dus, uscarea pielii nu trebuie facuta intr-un mod agresiv. Este indicat sa te stergi cu un prosop moale prin tamponare usoara, nu dura. O stergere agresiva poate duce la uscarea pielii si chiar la mancarime.

 
Clateste-ti suficient pielea. Dupa fiecare dus, urmele de sapun ramase pe piele pot ataca pielea si pot provoca iritatii ale pielii. Este foarte important sa te asiguri ca ti-ai clatit suficient pielea si ca nu mai exista nicio urma de sapun. De asemenea, este foarte important ce produse alegi pentru dus, deoarece ingredientele necorespunzatoare pot ataca suprafata pielii. Alege intotdeauna produse cu ingrediente naturale si hidratante care isi protejeaza bariera protectoare a pielii.

 
Nu iti face dus cu apa fierbinte. Dusul cu apa fierbinte iti afecteaza pielea si poate provoca boli ale pielii precum: mancarini, roseata sau uscarea excesiva a pielii. Este recomandat sa te obisnuiesti sa iti faci dus cu apa calda, nu fierbinte, ba chiar sa stai in fiecare zi in dus timp de 15-30 de secunde in apa rece, pentru a-ti imbunatati sistemul imunitar.

 
Nu iti mai spala parul in fiecare zi. Atunci cand iti speli zilnic parul, organismul secreta o canitate mai mare de sebum, iar parul se ingrasa mult mai repede decat este normal. Medicii dermatologi ne recomanda sa ne spalam parul de doua ori pe saptamana pentru a preveni uscarea si deshidratarea scalpului.


Sursa foto: pixaby.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0