Ce greseli sa nu mai faci in momentul dusului
Potrivit mai multor statistici, ne petrecm apriximativ un an si jumatate din viata in baie, iar din tot acest timp, sase luni le petrecem doar facand dus. In tot acest timp, functionalitatea baii este extrem de importanta, iar pe langa asta, momentul dusului in sine trebuie sa indeplineasca si cateva conditii. Un moment care ne asigura confortul zilnic si care nu trebuie umbrit de urmatoarele aspect negative:
Buretele pentru dus. Folosit de multi dintre noi pentru confortul pe care il aduce, buretele de dus este mediul perfect pentru acumularea imediata a bacteriilor. Chiar daca nu ti se pare murdar, buretele de la dus nu trebuie folosit de mai mult de patru ori. Dupa aceste folosiri, daca nu vrei sa il arunci, il poti pune la masina de spalat la o temperatura ridicata pentru a se curata si pentru a scapa de toate bacteriile.
Nu iti agresa pielea. Imediat dupa ce iesi din dus, uscarea pielii nu trebuie facuta intr-un mod agresiv. Este indicat sa te stergi cu un prosop moale prin tamponare usoara, nu dura. O stergere agresiva poate duce la uscarea pielii si chiar la mancarime.
Clateste-ti suficient pielea. Dupa fiecare dus, urmele de sapun ramase pe piele pot ataca pielea si pot provoca iritatii ale pielii. Este foarte important sa te asiguri ca ti-ai clatit suficient pielea si ca nu mai exista nicio urma de sapun. De asemenea, este foarte important ce produse alegi pentru dus, deoarece ingredientele necorespunzatoare pot ataca suprafata pielii. Alege intotdeauna produse cu ingrediente naturale si hidratante care isi protejeaza bariera protectoare a pielii.
Nu iti face dus cu apa fierbinte. Dusul cu apa fierbinte iti afecteaza pielea si poate provoca boli ale pielii precum: mancarini, roseata sau uscarea excesiva a pielii. Este recomandat sa te obisnuiesti sa iti faci dus cu apa calda, nu fierbinte, ba chiar sa stai in fiecare zi in dus timp de 15-30 de secunde in apa rece, pentru a-ti imbunatati sistemul imunitar.
Nu iti mai spala parul in fiecare zi. Atunci cand iti speli zilnic parul, organismul secreta o canitate mai mare de sebum, iar parul se ingrasa mult mai repede decat este normal. Medicii dermatologi ne recomanda sa ne spalam parul de doua ori pe saptamana pentru a preveni uscarea si deshidratarea scalpului.
Sursa foto: pixaby.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.6
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!