SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai daunatoare 5 obiceiuri pentru creier

de Alina Ilie la 2023-03-10
Cele mai daunatoare 5 obiceiuri pentru creier
Alimentatia nesanatoasa si dezechilibrata, stresul si sedentarismul sunt doar cateva dintre cauzele care contribuie la imbatranirea prematura a creierului. In randurile de mai jos, iata 5 obiceiuri care conduc la deteriorarea sanatatii creierului tau!


1. Mancarea in exces
 
Consumul de cantitati mari de alimente accentueaza starea de disconfort, aducand organismului un exces de calorii si astfel te poti simti balonata. Prea multa mancare poate duce, asadar, si la un exces de grasime corporala, de aceea este foarte important sa controlam cantitatea si sa avem grija la frecventa meselor.

Mai mult decat atat, nu doar talia are de suferit ci si activitatea cerebrala care incetineste, afectand memoria si capacitatea de concentrare. Sa nu uitam ca sarea consumata in exces favorizeaza inflamatiile in organism si creste tensiunea arteriala. 
 
O dieta echilibrata care sa includa diverse fructe silegume, proteine, grasimi sanatoase ​​si cereale integrale este extrem de importanta pentru creier.
 
2. Lipsa sportului
 
Creierul imbatraneste si se deterioareaza mai repede si din cauza lipsei de miscare. Obezitatea si caloriile pe care le consumam zilnic au un impact mare pentru sanatatea creierului si starea noastra de bine. Activitatea fizica de orice fel, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau antrenamentul la sala ajuta la o mai buna circulatie a sangelui in tot organismul si reduc riscul de boli cardiovasculare.
 
3. Stresul afecteaza creierul
 
Stresul de zi cu zi diminueaza numarul conexiunilor neuronale si in timp creste riscul de a suferi de boala Alzheimer. Pentru a sustine circulatia sangvina la nivelul creierului este bine sa existe un echilibru intre munca si relaxare.
 
4. Somnul insuficient
 
Lipsa somnului accelerează distrugerea celulelor creierului. Cand nu dormim suficient, creierul nu are ocazia sa se refaca dupa o zi obositoare de munca. Declinul cognitiv, pierderea memoriei si schimbarile de dispozitie sunt doar cateva dintre problemele cauzate de privarea de somn. 
 
5. Lipsa antrenarii creierului
 
Lipsa stimularii mentale poate afecta creierul, de asemenea. Nu doar exercitiile fizice sunt importante, ci si cele mentale. Cititul, invatarea unei limbi straine, sudoku, puzzle-urile, rebusul, sahul, sunt doar cateva exemple de exercitii mentale care ajuta la crearea de noi conexiuni intre celule si la cresterea performantei creierului. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creier sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sport

Cele mai citite articole

Temperaturile prea scazute impreuna cu vantul pot avea un efect neplacut asupra buzelor tale. ...
In sezonul rece, zeama de varza este extrem de utila pentru imbunatatirea sistemului imunitar si ...
Oricat de mult am vrea sa ascundem faptul ca nu ne-am odihnit suficient, incercand cu ajutorul ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016