Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stiloul - instrument pentru un scris caligrafic si stilat

de Sunt Fericita la 2018-09-25
Stiloul - instrument pentru un scris caligrafic si stilat
Desi primele stilouri au fost gasite inca din perioada Egiptului Antic, stiloul inventat de Petrache Poenaru avea sa devina un obiect de real ajutor si unul dintre cele mai apreciate instrumente de scris, dupa obtinerea brevetului din Franta in anul 1827.


Acea “pana portabila care nu se termina, care se alimenteaza singura cu cerneala”, a devenit astazi nu doar un simplu instrument de scris, ci a ajuns sa poate fi un accesoriu personalizat, care se poate realiza din diferite materiale si intr-o multitudine de culori.


Datorita stiloului, scrierea de mana poate fi deveni caligrafica

Devenit azi accesoriu, stiloul este totusi instrumentul care poate ajuta la imbunatatirea scrisului. Ca atare, nu intamplator cadrele didactice recomanda parintilor sa achitioneze copiilor un astfel de obiect, odata cu inceperea clasei pregatitoare.

Odata cu descoperirea tainelor abecedarului, scrisul cu stiloul devine o adevarata placere chiar si pentru cei mici. Un stilou de calitate are o penita care nu zgarie foaia si in acest fel, scriitura devine ordonata si fluida. Caracterul unic si caligrafic al scrisului sa obtine in timp, cu multe exercitii specifice. In timpul scrisului, este important ca mana sa fie relaxata astfel incat muschii sa nu puna presiune si sa intervina asupra unghiului in care se tine stiloul.  

Sigur ca azi nu mai putem vorbi despre mani si caiete patate, dar un stilou nu poate functiona fara combustibilul sau, asadar comanda aici cerneala de care are nevoie.

Stiloul, instrument rarism in era digitala

Considerat adesea un obiect cu destul vechime incat sa para usor “in plus” in era digitala, stiloul este un instrument care nu isi va pierde niciodata farmecul si va ramane un obiect plin de eleganta. Intr-o perioada in care scrisorile au fost inlocuite de e-mail sau alte tipuri de mesaje, alegerea de a scrie cu stiloul poate reprezenta pentru cei mai multi dintre nostalgici un moft sau pur si simplu, dorinta de a nu rupe o imagine plina de seriozitate atunci cand vine vorbe despre semnarea unui act.

Indiferent de motivele pentru care o persoana alege inca sa utilizeze stiloul, acest instrument are o constributie semnificativa la crearea stilului de scris.

Cadou de pret pentru un cunoscator

Reinterpretat intr-o multime de variante, stiloul poate reprezenta oricand un cadou special pentru un cunoscator. Cu penita gravata si un toc special, stiloul personalizat poate fi darul perfect pentru cel putin o persoana importanta din viata ta. Pentru acel om care intelege nevoia de a fi unic si rafinat, fara sa isi piarda identitatea.

Nimic nu se compora cu cateva randuri asternute pe hartie cu ajutorul unui stilou. Fie ca este vorba despre scrierea unei felicitari sau completarea unui document cu schite precise, un stiloul de calitate este un obiect care se poate trece prin mana mai multor generatii. El aduce aminte de vremuri nostalgice si pastreaza in memorie si pe foi, imaginea unui instrument care trece proba timpului si pentru care s-au produs numeroase modele pana la forma finala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stilou

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colorit

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0