Pe langa ereditate, exista si alti factori care favorizeaza aparitia bolii venoase cronice:
- statul prelungit in picioare (ortostatismul) sau posturile vicioase la birou;
- obezitatea;
- expunerea la temperaturi extreme (caldura sau frig);
- sedentarismul;
- imobilizarea prelungita;
- sarcina si perioada dupa nastere;
- anticonceptionalele;
- fumatul.
Dr. Liviu Stan, medic primar chirurgie cardiovasculara la Spitalul Universitar de Urgenta Militar "Dr. Carol Davila" spune ca varicele reprezinta o problema majora de sanatate, principalele simptome fiind durerea gambiera, de coapsa, mancarimea, umflarea membrelor pelvine, modificarea coloritului pielii, ulceratiile gambiere.
Important de stiut este ca diagnosticul exact se realizeaza cu ajutorul ecografiei Doppler venoase.
"(...) In cazul unor situatii cu potential de periculozitate sau pentru preventia secundara a complicatiilor bolii varicoase, se pot folosi trombolitice. Tratamentul chirurgical este rezervat etapelor avansate ale bolii sau chiar mai devreme, cand se urmareste evitarea unor complicatii.(...), a declarat medicul pentru Agerpres.
Sfaturi pentru prevenirea varicelor
1. Practicati innotul si ciclismul
Pentru a preveni aparitia varicelor, medicii recomanda exercitiile fizice care stimuleaza circulatia sangelui. Mergeti pe jos cel putin 2-3 km pe zi, practicati inotul, ciclismul. Este foarte important sa evitati perioadele lungi de stat in picioare sau de stat nemiscati pe scaun ore in sir.
2. Evitati postura pe scaun picior peste picior
Se recomanda evitarea acestei posturi deoarece ingreuneaza circulatia sangelui. Pentru cei care petrec mult timp la birou se recomanda un set de exercitii ritmice pentru picioare, care ajuta la o mai buna circulatie a sangelui.
Pentru a va relaxa picioarele, luati pauze de la munca de birou si faceti cativa pasi sau pur si simplu indoiti picioarele din cand in cand.
3. Intindeti-va pe o canapea sau pat cu picioarele ridicate pe perna
Dupa o zi obositoare de munca, cand va asezati pe canapea la televizor sau cand va relaxati citind o carte, mentineti picioarele pe o perna sau o patura mai inalta. Stati asa cel putin 30 de minute in fiecare seara, inainte de culcare, pentru stimularea fluxului sangvin.
4. Evitati hainele stramte
Nici hainele stramte nu fac bine sanatatii picioarelor deoarece blocheaza circulatia si produc inflamarea venelor. De aceea, daca doctorul recomanda, nu neglijati purtarea ciorapilor medicinali de compresie.
5. Renuntati sa purtati zilnic tocuri inalte
Purtarea zilnica a tocurilor inalte este un alt obicei daunator care ar trebui evitat. Ideala este incaltamintea cu toc de 4-5 cm.
Remediile naturale pentru varice sunt tot mai cautate de catre persoanele afectate de aceasta problema. Pentru prevenirea lor aveti la indemana aceste tratamente naturiste>>
Surse: GTS Solution, Agerpres
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.67
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!