Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Berea consumata moderat nu provoaca reflux gastroesofagian

de Sunt Fericita la 2021-04-27
Studiu: Berea consumata moderat nu provoaca reflux gastroesofagian
Refluxul gastroesofagian este una dintre afectiunile des intalnite in randul populatiei adulte, strans legata de stilul de viata si alimentatie. Mancarea bogata in grasimi si consumul de bauturi carbogazoase au fost frecvent asociate cu aparitia refluxului gastroesofagian.


Berea s-a dovedit insa a avea un efect diferit. Fiind obtinuta in urma unui proces de fermentare, berea a suscitat interesul cercetatorilor Universitatii Complutense din Madrid care in colaborare cu centrul de informare Cerveza y Salud din Spania si-au propus sa distruga mitul care asocia inclusiv consumul de bere cu disconfortul digestiv si acumularea de gaze intestinale in exces.

Astfel, in perioada 2014 - 2016 a fost analizat consumul moderat de bere in relatie cu trei dimensiuni: evaluarea simptomelor digestive, acomodarea gastrica si evaluarea refluxului gastroesofagian.

Cercetarea a fost realizata pe un grup format din 30 adulti sanatosi, cu varste de peste 18 ani, care nu prezentau simptome digestive frecvente sau reflux gastroesofagian. Obiectivul principal al studiului a urmarit sa identifice potentiala asociere a consumului moderat de bere cu sau fara alcool cu urmatoarele simptome digestive: aciditate gastrica, regurgitatie sau satietate.

Rezultatele au aratat ca berea, cu sau fara alcool, nu provoaca simptome ale sindromului dispeptic (greata, jena epigastrica, hiperaciditate, arsuri gastrice, balonare, regurgitatii) sau tulburari gastrointestinale atunci cand este consumata moderat. De asemenea, nu modifica refluxul gastroesofagian postprandial atunci cand este consumata moderat, inainte de pranz sau cina.  

„Concluziile acestui proiect sunt deosebit de importante pentru dezvoltarea domeniului de cercetare, in ansamblu, dar si pentru demersul nostru de a furniza informatii valoroase cu privire la rolul pe care consumul moderat de bere il are pentru organism. Iata ca, dupa ce mitul burtii de bere a fost contrazis de rezultatele unui studiu derulat in Romania, cercetatorii spanioli demonteaza un alt mit – acela ca berea, o bautura fermentata, provoaca reflux gastroesofagian”, a declarat dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Un consum moderat de bere inseamna 330 ml/zi pentru femei sau 660 ml/zi pentru barbati. Consumata moderat si responsabil, berea poate face parte dintr-un stil de viata sanatos si echilibrat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reflux gastroesofagian

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre balonare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre digestie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0