Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suferi de astm ? Iata ce lucruri nu trebuie sa faci

de Camelia Diaconu la 2018-09-21
Suferi de astm ? Iata ce lucruri nu trebuie sa faci
Astmul este afectiunea respiratorie care poate transforma o activitate banala intr-una greu de dus la bun sfarsit . Ingreuneaza respiratia, mai ales in momentul in care intri in contact cu factori cu potential alergen precum praful, mucegaiul, aerul rece, infectiile, polenul ori exercitiile fizice intense. Muschii din zona cailor respiratorii se contracta, iar respiratia devine dificila. Iata ce lucruri trebuie sa eviti daca suferi de astm!


Lucruri pe care ar trebui sa le eviti daca suferi de astm
 

De cele mai multe ori, productia de mucus in exces din cauza gripei sau racelii poate duce la agravarea problemelor de respiratie deoarece creeaza senzatia de presiune la nivelul pieptului, dar si o respiratie intrerupta, dureri in piept si tuse seaca. Daca simptomele nu sunt controlate, atunci poate aparea si fenomentul de remodelare a cailor respiratorii, aceasta afectiune avand un efect negativ asupra cailor respiratorii. Iti va fi tot mai greu sa respiri normal in orice moment, nu doar atunci cand ai o criza de astm. 
 
Sa nu folosesti produse care au in compozitie amoniac sau inalbitori. Anumite ingrediente din compozitia produselor pe care le folosesti pentru curatenia casei pot influenta in mod direct starea ta de sanatate. Produsele cu amoniac si inalbitorii pot irita caile respiratorii. Sunt recomandate produsele bio, cele care sunt conceput pe baza de plante si uleiuri naturale. 
 
Nu trebuie sa iei contact des cu praful. O simpla curatenie in casa iti poate afecta starea de sanatate, daca suferi de astm. Particulele de praf din locuinta sau firele de par ale animalelor de companie pot fi cauzele crizelor de astm, asa ca daca te expui des in fata unei cantitati mari de praf sau mucegai, atunci poti declansa inflamarea cailor respiratorii. Pentru a te asigura ca stai departe de praful din casa, incearca pe cat de mult poti sa cumperi produse care nu retin praf, de exemplu huse speciale pentru perne, saltele si cuverturi, aspirator cu filtru special care inlatura particulele de praf si alergenii.
 
Nu trebuie sa conduci masina cu geamurile deschise. Chiar daca este placut sa simti aerul proaspat de afaca, polenul din aer iti poate crea o criza de astm. Poti intra in contact cu o cantitate mare de alergeni, dar si poluarea iti poate agrava starea. Poti sa mergi cu geamurile inchise si cu aerul conditionat pornit, insa ai grija sa verifici in timp util filtrele aparatului de aer, pentru a te asigura ca sunt eliminati alergenii.
 
Trebuie sa folosesti inhalatorul inainte de eforturile fizice. Exercitiile de la sala de fitness iti pot ingreuna respiratia, daca suferi de astm si pot declansa crize de tuse sau dureri in piept. Nefolosirea inhalatorului te poate obosi mai repede, iar  senzatia de oboseala poate ramane si dupa antrenament pentru cateva ore. Pentru a reduce presiunea exercitata asupra plamainilor, specialistii recomanda sa folosesti inhalatorul ori de cate ori faci efort fizic. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.2 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0