2 albusuri
200 g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita de coaja rasa de portocala
3 linguri zahar
2 linguri unt topit
1 lingura apa
2 cani de mango taiat bucatele mici
1/2 cana afine
100 g zahar
60 g unt la temperatura camerei
1 lingurita esenta de vanilie
150 ml lapte
Preparare:
Albusurile se pun intr-un castron si se lasa la temperatura camerei pentru o jumatate de ora. Separat, se amesteca faina, praful de copt, coaja rasa de portocala si se pune deoparte.
Se porneste cuptorul si se unge cu unt tava de tarta. Intr-un castron se amesteca cele 3 linguri de zahar cu 2 linguri de unt topit si apa, iar amestecul de toarna in tava. Pe fundul tavii se aranjeaza frumos bucatile de mango si afinele.
Se bat albusurile la viteza mare pana cand se formeaza varfuri, dupa care se adauga treptat 50 g de zahar si se mixeaza in continuare pana ajung sa aiba consistenta bezelei.
Separat se bat 60 g unt timp de 30 de secunde si se incorporeaza restul de 50 g zahar si esenta de vanilie. Se adauga apoi faina si laptele si se amesteca la viteza mica. Se incorporeaza si albusurile de la inceput.
Aluatul se intinde egal peste fructele aranjate in tava si se da la cuptor pentru 30-40 de minute sau pana iese bine testul scobitorii.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!