Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Te casatoresti? Trebuie sa cunosti aceste superstitii

de Sunt Fericita la 2019-07-26
Te casatoresti? Trebuie sa cunosti aceste superstitii
Se apropie nunta si deja multe rude te intreaba ce superstitii vei respecta? Sau, din contra, faci parte din tabara mireselor care vor evita indeplinirea unor obiceiuri si traditii transmise din generatie in generatie? Indiferent ca vrei sa crezi in ele sau nu, superstitiile isi fac simtita prezenta la orice eveniment, fie vesel sau trist.


Asadar, fie ca alegi sa ai o nunta traditionala sau din contra, sa nu respecti nimic, ar trebui sa cunosti macar explicatia celor mai raspandite superstiti:


1. Luna mai inseamna ghinion
Daca ai de gand sa te casatoresti in luna mai, uita de asta! Care este explicatia, te intrebi... In trecut, luna mai era o luna plina de lucrari agricole si nu se putea lipsi de la muncile campului pentru a organiza nunta. O alta explicatie ar fi faptul ca, fiind chiar dupa iarna, nu existau foarte multe provizii pentru a organiza o nunta.


2. Aduce ghinion ca doi frati sa se casatoreasca in acelasi an
Te intrebi, din nou, care este explicatie? Eh, o gasim tot in trecut.
Ghinionul nuntii duble a fost "inventat" chiar de parinti. De ce? Pentru ca doua nunti intr-un singur an insemna prea mult efort financiar pentru acestia.

3. Fara perle, altfel ai ghinion
Superstitia spune ca viitoarea sotie nu trebuie sa poarte perle pentru ca aduce ghinion.
Care este, de fapt, adevarul? Perlele au fost si sunt in continuare destul de scumpe, de accea parintii fetelor le atentionau ca daca vor purta perle, acestea se vor transforma in lacrimi pe parcursul casniciei. Asa ca, cine isi doreste lacrimi?!

4. Ghinion aduce si daca mananci direct din oala
Probabil aceasta superstitie a pornit tot din trecut, atunci cand parintii incercau sa isi educe copiii, iar cuvantul "ghinion" ii speria pe toti. Asadar, pentru a avea copii manierati, a luat nastere superstitia conform careia, daca mananci din oala si nu din farfurie, vei ramane nemaritata.

5. Daca i se stinge lumanarea unuia dintre miri, acela va muri primul
Te gandesti ca e cam greu ca o lumanare sa-ti prezica viitorul, nu? Insa aceasta superstitie isi are originea in cele mai indepartate timpuri, atunci cand focul era considerat sacru. Obiceiul demult apus, era astfel: se aprindea rugul in curtea casei miresei, iar nuntasii dansau in jurul acestuia. Cu timpul, acest obicei a evoluat si a ajuns sa fie respectat prin aprinderea lumanarilor de nunta in biserica.

6. Dormitul impreuna inainte de nunta prevesteste moartea unuia dintre miri
De unde a pornit aceasta superstitie, tinand cont de faptul ca in ziua de azi multe cupluri se muta impreuna cu mult timp inainte de casatorie?
Ei bine, este vorba despre inocularea ideii de "viata fara de prihana" inainte de casatorie si nimic mai mult.

7. Ai grija sa nu scapi verigheta pe jos in biserica
Stii de ce nu ar trebui sa se intample asta? Ai ghicit! Aduce ghinion.
Insa care este explicatia? Deja stii ca o gasim tot in trecut, acolo unde era bine sa nu te mandresti cu superficialitatea si neatentia ta. Superstitia a fost creata tocmai pentru a spori grija si implicarea mirilor pentru "a nu se face de ras in fata lumii".


Tu ce superstitii cunosti sau ce superstitii vrei sa respecti/ ai respectat la nunta?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre superstitii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0