Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfanta Maria Mare: ce sa NU faci pe 15 august

de Viorica Ghinea la 2020-08-11
Sfanta Maria Mare: ce sa NU faci pe 15 august
In fiecare an pe 15 august, se praznuieste Sfanta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului. Din stramosi s-au transmis prin viu grai tot felul de obiceiuri si superstitii legate de aceasta sarbatoare. Iata ce nu ar trebui sa faci pe 15 august ca sa iti mearga bine in viata!


Superstitii si obiceiuri de Sfanta Maria Mare

Superstitiile legate de Sfanta Maria Mare incep chiar inainte de 15 august. Spre exemplu, in unele sate romanesti nu se aprinde focul timp de doua zile inainte de aceasta sarbatoare. Traditiile spun ca cei care indraznesc sa incalce aceasta regula risca sa se imbolnaveasca de boli care pocesc ori sa le ia foc obiectele din casa. Prin urmare, cei care mananca gatit la foc in aceste zile atrag ghinionul asupra lor.

De asemenea, in aceasta zi nu este bine sa se lucreze. La sat se spune ca gospodarii care se duc pe camp vor avea recoltele blestemate si ca vor fi lipsite de roade. In plus, vitele se pot imbolnavi, iar gospodaria se va destrama.

Alte traditii de Sfanta Maria Mare spun ca nu este bine sa te scalzi in ape curgatoare in aceasta zi, pentru ca sunt spurcate de cerb. De asemenea, nu este bine sa mergi inapoi pentru ca atragi tristetea Maicii Domnului si nici sa dormi pe prispa casei.

Tunsul este inca un lucru pe care nu este bine sa il faci de Sfanta Maria Mare. Credinciosii trebuie sa evite taierea podoabei capilare si aruncarea acesteia la gunoi.

In aceasta zi nu trebuie sa se faca hora. Dansul este permis incepand cu data de 16. Din aceeasi data si pana pe 14 noiembrie se pot organiza nunti la fiecare sfarsit de saptamana.

Ce este bine sa faci de Sfanta Maria Mare

Credinciosii spun ca de Sfanta Maria Mare este bine sa te rogi pentru sanatate, vindecari miraculoase, nastere usoara si casatorie. Fetelor necasatorite le este recomandat sa mearga la biserica si sa se roage pentru gasirea unui sot bun. Femeile se pot ruga pentru binele gospodariei, iar barbatii pentru roade bogate.

In aceasta zi este bine sa se culeaga flori si sa se aseze la icoane. Se spune ca acestea au actiune tamaduitoare si ca pot lua durerea cu mana. “Palma Maicii Domnului”, asa cum este numita planta in popor, trebuie pusa in apa in care te speli pentru a fi sanatoasa si frumoasa tot anul.

Mai cunosti si alte superstitii si obiceiuri legate de Sfanta Maria Mare? Daca da, nu ezita sa le impartasesti cu noi.


Foto: crestin-ortodox.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 26 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre superstitii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarbatoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre noroc in viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0