Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Temperamentul melancolic - trasaturi pozitive si slabiciuni

de Lavinia Rorich la 2016-12-01
Temperamentul melancolic - trasaturi pozitive si slabiciuni
Temperamentul melancolic este caracterizat prin seriozitate, predispozitie spre meditatie si singuratate. Pe lista cu trasaturi pozitive, melancolicul poate fi considerat un ganditor profund, capabil de fapte eroice si sacrificii.


Una din trasaturile de caracteristice pentru temperamentul melancolic este dorinta de liniste si singuratate. Fiind o fiinta inclinata spre introspectie, melancolicul pare distras, nelalocul lui in societate. Temperamentul melancolic este caracterizat prinr-o minte ascutita si o inteligenta rar intalnita. Cei care apartin acestui tip de temperament sunt avizi sa cunoasca informatii dintr-o varietate de domenii.

Pe lista de trasaturi pozitive ale temperamentului melancolic intra piosenia si meditatia. Melancolicului ii place sa studieze istoria pentru a incerca sa intrezareasca viitorul, cauta legaturile nevazute dintre lucrurile care il inconjoara, vrea sa stie tot despre legile care afecteaza viata oamenilor si in functie de care trebuie sa actioneze. Cum de obicei se simte nelalocul sau in societate, melancolicul este atras de meditatia religioasa, in care isi gaseste linistea si pacea de care are nevoie.

Melancolicul este un prieten bun, fiind capabil de compasiune; da sfaturi bune, este cald si intelegator. Atunci cand iubeste, se implica pana la capat, insa este foarte usor ranit de nerecunostinta sau comportamentul rece al partenerului. Pe de alta parte, melancolicului ii este greu sa isi exprime sentimentele si, desi tanjeste dupa apropiere, de multe ori acesta este un lucru foarte greu de realizat pentru el.

Temperamentul melancolic este caracterizat de tristete si melancolie, pentru ca melancolicii au tendinta de a supradimensiona greutatile prin care trec si isi pierd cu usurinta increderea in fortele proprii. Melancolicii pot fi foarte retrasi, timizi si total lipsiti de curaj cand vine vorba de socializare. Astfel, tocmai din cauza pesimismului, ajung sa aiba un comportament pasiv si sa fie lipsiti de initiativa.

Melancolicii sunt mari analisti, numai ca se pierd in detalii. Le este greu sa ia o decizie, tocmai pentru ca doresc sa ia in considerare toate punctele de vedere. Temperamentul melancolic nu este caracterizat printr-o gandire brici, ultra-rapida, iar aceasta trasatura, corelata cu inclinatia melancolicului spre analiza, il face sa isi amane proiecte si decizii importante, sa se fastaceasca daca ii sunt cerute pe loc raspunsuri. Cu toate astea, desi lucreaza mai incet, nu este lenes.

Citeste mai departe despre trasaturi pozitive si negative ale tipul de personalizate flegmatic


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.82 din 5 - 448 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre temperament

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre trasaturi

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0