Personalitatea
In primul rand, la ce se refera personalitatea unui om? Prin personalitate intelegem imbinarea celor 5 laturi: temperament, aptitudini, caracter, creativitate si inteligenta. Temperamentul este cel care se modifica de-a lungul vietii, deoarece depinde de tipul de sistem nervos al fiecaruia.
Aptitudinile, caracterul, creativitatea si inteligenta pot fi dezvoltate si construite de la varste fragede pana aproape de batranete.
Enumeram cateva moduri de reactie, in functie de inclinatia temperamentala: timid – sociabil, iritabil – voios, pasiv – agresiv, obsesiv – distras, anxios – calm, optimist, labil – nereactiv. tipurile de personalitate au fost impartite si analizate de multi specialisti, existand numeroase teste, insa alegem unul dintre cele mai simple. Modelul este propus de Scott Schwefel. Acesta foloseste 4 culori pentru a descrie 4 tipuri de personalitate:
Rosu – competitiv, determinat, cu vointa puternica, centrat pe obiective, exigent.
Galben – sociabil, dinamic, demonstrativ, entuziast, persuasiv.
Verde – grijuliu, atent la ceilalti, suportiv, rabdator, relaxat, deschis.
Albastru – precaut, precis, analitic, formal, ezitant.
Inteligenta emotionala
Pentru a folosi resursele in mod optim, e bine sa aducem in rezolvarea problemelor de zi cu zi ambele tipuri de inteligenta.
Inteligenta emotionala este desconsiderata chiar in sistemul de invatamant traditional, desi este factorul-cheie ce transforma o resursa potentiala in realitate.
Exista tot mai multe studii care subliniaza importanta autocunoasterii, a empatiei, a factorului motivational in evolutia umana. Relatiile umane sunt primordiale pentru dezvoltarea proiectelor, de aceea nu trebuie ignorata personalitatea fiecarui om inainte de realizarea unui proces. Inteligenta emotionala presupune o deschidere in a intelege fiinta umana in complexitatea sa. pare uneori inutil sa ne oferim timp pentru a fi atenti la partea emotionala, insa daca devenim constienti de unele aspecte putem intelege si gestiona situatii care par inexplicabile.
Sunt patru paliere ale inteligentei emotionale interdependente: perceperea emotiilor, intelegerea emotiilor, gestionarea emotiilor si folosirea emotiilor.
Cum anume rezolvam probleme cu ajutorul emotiilor?
Daca va doriti sa fiti creativ, sa va simtiti implicat si multumit de munca pe care o faceti, daca vreti sa nu mai aveti mintea obosita in permanenta, atunci tot ce trebuie sa faceti este sa va antrenati mintea cu Neurobic.
Daca va doriti sa fiti creativ, sa va simtiti implicat si multumit de munca pe care o faceti, daca vreti sa nu mai aveti mintea obosita in permanenta, atunci tot ce trebuie sa faceti este sa va antrenati mintea cu Neurobic.
Facand exercitiile din carte si intelegand beneficiile pe care acestea le au pentru creier, veti capata obiceiuri noi care va vor face mult mai productivi, extrem de agili si rapizi in gandire. Veti fi niste oameni mult mai organizati si mai eficienti, ceea ce nu poate sa insemne decat bunastare atat personala, cat si materiala!
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
