Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente daunatoare pentru dantura

de Camelia Diaconu la 2020-12-22
Alimente daunatoare pentru dantura
Desi ai crede ca alimentele dulci sunt singurul inamic al dintilor, de fapt, problemele aparute la nivelul danturii rezulta din mai multe tipuri de alimente, pe care le consumam aproape zilnic. Pentru a evita aparitia cariilor, iata la ce alimente iti recomandam sa renunti.


Alimentatia nepotrivita - inamicul danturii
 

Chiar daca ai spune ca anumite preparate sunt benefice sanatatii organismului, pentru dantura, acestea nu sunt deloc recomandate. Substantele din compozitie pot ataca dintii, ii pot pata ori chiar pot ataca smaltul, provocand astfel si aparitia cariilor dentare.
 
Fructe uscate. Fructele uscate, de multe ori sunt deshidratate si foarte bogate in zahar. Se lipsesc de dinti si astfel devin mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Acelasi efect il au si jeleurile, caramelele, bomboanele fructate. 
 
Cafea si vin. Sunt benefice pentru sanatatea organismului, insa consumate des, acestea pateaza dintii. Pot produce uscarea cavitatii bucale,fapt ce duce in mod direct la patarea dintilor si aparitia cariilor dentare. Cand sunt consumate este indicat sa bei cat mai multa apa pentru a te hidrata. De asemenea, cel mai indicat ar fi sa fie consumate fara indulcitori, vorbim aici despre cafea, care nu ar trebui bauta cu zahar. 
 
Sucurile de fructe. Amintim fructele care pot pata dintii: mere, citrice, afine, rosii, sfecla, etc. Datorita substantelor colorate din compozitie, acestea pot pata dintii si pot demineraliza smaltul acestora. Citricele au un continu acid, care poate duce la atacarea smaltului, dintii devenind mult mai sensibili in fata alimentelor. Sunt benefice pentru sanatate, iar pentru a nu renunta definitiv la ele, ar trebui consumate cu moderatie si mai ales ar trebui sa iti clatesti gura dupa fiecare masa.
 
Muraturile. Au un continut mare de acizi, mai ales cele in otet. Muraturile pot ataca smaltul dentar si pot fi agresive cu dintii, daca sunt consumate in exces. La fel si dressing-urile folosite pentru salate. Acestea sunt pe baza de otet, lamaie, ambele component fiind acide, atacand smaltul dentar.
 
Alcoolul. Asa cum spuneam, vinul poate produce deshidratare in organism, fapt ce duce la aparitia cariilor dentare, dar si la aparitia anumitor infectii orale. Bineinteles ca nu poti fi atent intotdeauna, insa cel mai indicat ar fi ca dupa orice pahar de vin consumat, sa iti clatesti gura cu apa. Este valabil si pentru bauturile mai tari deoarece alcoolul in general duce la deshidratare. 
 
Painea alba. De multe ori painea pe care o consumam ramane printre dinti, fapt ce duce la acumularea cariilor. Painea ramasa in cavitatea bucala contine amidon, iar enzimele ramase se descompun in zahar si favorizeaza aparitia cariilor. 
 
Floricelele. Popcornul este delicios, insa pentru dantura nu este deloc sanatos. Bucatele din popcorn raman usor printre dinti, iar daca nu sunt scoase cat mai repede, atunci acestea pot rani gingia si pot provoca aparitia pungilor parodontale.
 
Toate aceste alimente trebuie consumate cu moderatie, insa trebuie sa fii intotdeauna pregatit pentru solutii. Poarta mereu cu tine ata dentara sau si o periuta si o pasta de dinti, daca ai posibilitatea. Nu uita insa nici sa iti clatesti gura cu apa dentara ori de cate ori ai consumat alimentele care dauneaza danturii. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0