Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Urmezi o dieta? Ce este obligatoriu sa stii

de Camelia Diaconu la 2018-05-15
Urmezi o dieta? Ce este obligatoriu sa stii
A inceput sezonul cald si mai este foarte putin timp pana cand va trebui sa ne etalam costumele de baie, intr-o silueta de invidiat. Tocmai din acest motiv, multe dintre femei apeleaza pe ultima suta de metri la diete drastice, care de multe ori, ofera rezultate doar pe moment, afectand starea generala a sanatatii. Asa ca, iata ce este obligatoriu sa stii atunci cand urmezi o dieta, pentru a vedea si rezultate!


De obicei cand vrem sa slabim repede cateva kilograme pe care le-am acumulat in plus, apelam la metode drastice, cum ar fi dietele care nu ii ofera corpului nutrientii de care are nevoie sau chiar metoda prin care ne infometam zile in sir. Ei bine, pentru a te bucura de rezultate si nu pentru a slabi repede si  cu un efect de bumerang este important sa stii ca trebuie sa urmezi urmatoarele reguli:
 
Nu trebuie sa sari peste nicio masa. Falsa impresie ca, daca nu vei manca toate cele trei mese, vei slabi mai repede, nu este decat o forma de amanare a ingrasatului. Nu vei reduce numarul de calorii deoarece atunci cand vei manca urmatoarea masa, vei consuma mai mult decat era nevoie. Recomandarea specialistilor in nutritie a fost intotdeauna sa mancam o data la 4, 5 ore indiferent de circumstante, ca suntem la birou, acasa sau in concediu. Mai mult de atat, nu te ridica niciodata de la masa atunci cand esti satul, ci atunci cand ai inceput sa simti senzatia de satietate. Acest lucru te va ajuta sa te bucuri mai mult de preparatele culinare pe care le consumi. 
 
Ai voie sa te rasfeti o data pe saptamana. Chiar daca esti la dieta si ai crede ca nu ai voie sa mananci niciun fel de aliment nesanatos, ei bine, un rasfat o data pe saptamana este acceptat. Daca organismul tau a fost obisnuit cu dulcele, atunci nu ii poti taia definitiv orice portie de dulce. Daca te asiguri ca mananci sanatos in restul timpului, o data pe saptamana, spre exemplu in weekend, te poti rasfata cu o prajitura sau o felie de pizza. Insa, nu intrece limita. Cu cat vei incepe sa mananci mai mult dulce, cu atat organismul iti va cere si mai mult. Incearca sa lucrezi in subconstient si sa elimini aceasta nevoie de dulce, care nu iti este absolut necesara. 
 
Consuma fibre. Intr-o dieta, nu alimentele grase te fac sa te saturi mai repede, ci doar cele care au in compozitie fibre. Grasimea este doar un ingredient care se digera mai greu, insa, intr-un final acestea nu ingrasa. Bineinteles daca nu sunt consumate in exces. Pentru o senzatie mai rapida de satietate, incearca sa consumi proteine care se gasesc in fructe, legume, cereale integrale si renunta la carbohidrati si alte alimente grele. 
 
Asadar, daca vrei sa slabesti sanatos, asigura-te ca ii oferi corpului tau cantitatea de vitamine si proteine de care acesta are nevoie pentru a functiona in parametrii normali. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.13 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0