Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lectii de viata pe care trebuie sa le uiti

10 lectii de viata pe care trebuie sa le uiti
In ultimii 10 ani, mi-am dat seama ca suntem imbibati de idei socio-culturale care ne inhiba bucuria. De ce in ultimii zece ani? Atunci a fost momentul cand mi s-a ridicat valul de pe ochi, cand am avut primul copil, cand am devenit responsabil si pentru altcineva nu numai pentru propria persoana. O sa va spun si voua cateva lucruri pe care sunt fericita ca le-am dezvatat.


1. Problemele sunt rele.
Ti-ai petrecut anii de scoala rezolvand probleme arbitrare impuse de figuri autoritare plictisitoare. Ai invatat ca problemele sunt nasoale. Dar oamenii fara probleme reale innebunesc si inventeaza lucruri, cum ar fi planificarea unei nunti. Problemele reale sunt minunate, fiecare purtand samanta propriei solutii. Esti epuizata din cauza muncii? Trebuie sa te ghidezi sa-ti gasesti echilibrul. Ai o relatie oribila? Inveti ce inseamna dragostea. Reforme financiare aiurite? Iti sugereaza sa-ti angajezi un contabil, pentru a te concentra pe sarcini mai interesante, cum ar fi folosirea atei dentare. 
2. Este important sa ramai in starea de fericire.
Solutionarea unei probleme spinoase ne poate ajuta sa fim fericiti, dar nu trebuie sa fim fericiti sa ne simtim bine. Daca suna nebuneste, incearca asta: concentreaza-te pe ceva ce te supara rau. Apoi gandeste-te „Trebuie sa raman fericita!”. Stresant, nu? Acum spune-ti „Este KK sa fiu trista cand este cazul”. Aceasta permisiune sa simti ceea ce simti (nu doar efricire continua) etse fundamentul starii de bine.
3. Sunt ireparabil afectata de trecutul meu.
Evenimentele negative lasa rani, este adevarat, dar se pare ca sunt posibil de sters. Ia o credinta care te ingrijoreaza – trebuie sa muncesc mai mult! – si cauta trei motive care sa demosntreze ca este gresita. Creierul tau va incepe sa nu se mai tina atat de strans de ea.
4. Daca muncesti din greu, obtii succesul.
Toti puii de animale, inclusiv cei de oameni invata prin joaca. Baieteii care petrec ani intregi facand strategii de distractie obtin abilitati instinctive de a face fata situatiilror din lumea reala. Asa ca joaca-te cum o faceai in copilarie. Uita-te cum abilitatile tale de joaca pot solutiona probleme. Joaca, nu munca, este cheia succesului.
5. Succesul este opusul esecului.
Fapt: De la renuntareala fumat la schi, reusim numai daca incercam, esuam si invatam. Studiile arata ca persoanele care se ingrijoreaza in privinta greselilor se blocheaza, dar cei care sunt relaxati invata sa se descurce. Succesul se construieste pe esec.
6. Conteaza ce crede lumea despre mine.
Daca esuez, lumea ma va vorbi de rau... Aceasta soarta cumplita duce la disperare, sinucidere, omucidere. Dar durerea ta vine din faptul ca ai o ipoteza care spune ca ipoteticele ipoteze ale celorlalti despre tine conteaza. Ridicol! Acm imagineaza-ti cum ar fi daca nu ti-ar pasa deloc ce crede lumea despre tine. Ai inteles?
7. Trebuie sa ne gandim rational la deciziile noastre. Capacitatile tale rationale sunt muly mai putin numeroase si mai predispuse erorii decat creierul tau instinctiv. Problemele compleze sunt mai bine rezolvate daca gandesti ca un animal. Gandeste-te la o alegere pe care o ai de facut – orice, de la ce film sa urmaresti la casa pe care sa o cumperi. In loc sa cantaresti argumentele pro si contra, vezi care este reactia ta fizica fata de ele. Fii atenta cand corpul se incordeaza saus e relaxeaza.
8. Fetele frumoase primesc de toate. Nu este adevarat.priemsc tratament preferential, dar toata lumea se uita la ele si nimeni nu le vede.
9. Daca acum mi s-ar implini toate dorintele, viata mea ar fi perfecta. Sa stii ca cei care au tot ce-ti doresti tu sunt la dezalcolizare, divorteaza sau au ajuns in inchisoare. Si asta pentru ca norocul are efecte secundare, exact ca medicamentele promovate la TV. Cu alte cuvinte, orice lucru din exterior pe care ne bazam sa ne faca fericiti ne poate dezamagi. Ciudat, cand nu mai depindem de lucruri tangibile, acestea se materializeaza adesea. Pentru a atrage ceva ce iti doresti, fii la fel de efricita pe cat ai deveni daca ai obtine ce ti-ai dori. Bucuria, nu lucrul in sine, este scopul tau.
10. Pierderea este ceva teribil. Nicio pierdere nu este cataclismica daca invata inima si sufletul despre ciclul natural al ranirii si vindecarii. Adevarata tragedie? Pierderea inimii si a sufletului laolalta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durere

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0