Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 solutii pentru a tine diabetul sub control

de Alina Ilie la 2017-11-15
5 solutii pentru a tine diabetul sub control
In Romania, exista o indelungata traditie dedicata cercetarii si tratarii acestei boli. Situatia este una ingrijoratoare la nivel national, in prezent aproximativ 800.000 de romani sufera de diabet si se doreste ca toate persoanele cu risc crescut sau care sufera deja de aceasta boala sa poata beneficia, in mod accesibil si echitabil, de informatia si medicatia necesare prevenirii sau tratarii.


"Din nefericire, tara noastra se confrunta cu o crestere a numarului de cazuri de diabet zaharat. Conform statisticilor aferente primului semestru al anului 2017, exista peste un milion de persoane cu diabet zaharat in evidenta medicilor diabetologi. Diabetul este afectiune a carei incidenta poate fi diminuata prin preventie, prin diminuarea factorilor de risc. Educatie pentru sanatate si politicile de sanatate cu accent pe preventie constituie instrumentele de lupta. (...)",  a declarat consilierul de stat in Administratia Prezidentiala Diana Paun, in cadrul conferintei-dezbatere "Femeia, in contextul diabetului zaharat... Povesti de viata".

Simptomele pot sa difere de la o persoana la alta, dar, in general urmatoarele sunt recunoscute ca fiind comune in majoritatea cazurilor:

- urinare frecventa;
- tulburari de dispozitie;
- dificultati de concentrare
- oboseala cronica;
- transpiratii abundente;
- sete excesiva;
- scadere in greutate;
- dureri stomacale si stari de voma;
- vedere incetosata;
- infectii frecvente;
- vindecarea inceata a ranilor.

Potrivit Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania, un control bun al diabetului inseamna mentinerea sub control a nivelului de glucoza in sange, cat mai aproape posibil de valorile normale. Pe langa medicatie, acest lucru poate fi atins prin:

- Activitate fizica regulata: tinta este de face cel putin 30 de minute de activitate fizica moderata in fiecare zi (de exemplu: mers alert, inot, mers cu bicicleta, dans).
    
- Controlul greutatii corporale: scaderea greutatii imbunatateste rezistenta la insulina, controlul glucozei in singe si nivelul grasimilor (lipidelor) din sange si reduce nivelul tensiunii sanguine. Este foarte important de atinge si pastra o greutate corporala optima.
    
- O dieta sanatoasa: evitati mancarurile cu un continut ridicat de zahar si grasimi saturate, si limitati consumul de bauturi alcoolice.
    
- Renuntati la fumat: fumatul este asociat cu multe din complicatiile tardive ale diabetului.
    
- Monitorizarea complicatiilor tardive: monitorizarea si depistarea precoce a complicatiilor tardive ale diabetului reprezinta un factor important pentru un bun control al bolii. Aceasta include controlul periodic al picioarelor si ochilor, controlul tensiunii si a glicemiei, evaluarea riscurilor cardiovasculare si a afectiunilor renale.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet de tip 2

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0