Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 lucruri simple pe care le poti face pentru a-ti pastra motivatia pe termen lung

de Sunt Fericita la 2024-02-21
3 lucruri simple pe care le poti face pentru a-ti pastra motivatia pe termen lung
Toata lumea isi doreste sa atinga succesul in viata sa, fie ca este vorba de cel profesional sau cel personal. Insa, daca ar fi sa definim acel succes, am intelege ca reprezinta, pentru fiecare, altceva. Cu toate acestea, unul din elementele comune pe care cu totii trebuie sa-l avem, pentru a ne atinge idealurile, este motivatia.


Atunci cand eram copii, multi dintre noi preferam sa amanam cat mai mult momentul in care trebuia sa ne facem temele pentru scoala. Preferam sa ne jucam sau sa ne uitam la televizor, daca unul din parinti sau bunici nu ar fi venit sa ne reaminteasca care era, de fapt, ordinea prioritatilor. Frecvent auzeam ca, daca nu suntem disciplinati cand suntem mici, nici in viata de adulti nu vom fi.


Ei bine, se pare ca unul din lucrurile pe care il au in comun cei mai bogati oameni ai lumii este chiar disciplina. Ba, mai mult, multe studii atesta faptul ca obiceiurile marunte pe care le deprindem inca din copilarie (precum ordonarea hainelor, asezarea asternutului imediat dupa ce ne-am trezit, strangerea jucariilor etc) pot influenta succesul nostru in viata.


Daca ti s-a intamplat deja de cateva ori sa renunti prea repede la rezolutiile pentru noul an, cel mai probabil trebuie sa exersezi pentru a-ti pastra motivatia pe termen lung. Iata cateva lucruri simple pe care le poti face:


1. Evalueaza-ti obiectivele


Trairea vietii din inertie, fara a avea cateva obiective clare, poate fi cu adevarat plictisitoare. Cu totii ne dorim sa fim sanatosi, sa facem mai mult sport si sa mancam mai sanatos, dar cu timpul uitam repede de aceste planuri. De aceea este important ca, din cand in cand, sa-ti evaluezi obiectivele stabilite. Un mic reminder ocazional te va ajuta sa-ti pastrezi motivatia pe termen lung. 


De exemplu, poti decide sa faci saptamanal cate o supa sau o ciorba sanatoasa, precum supa de rosii sau supa crema de legume. Daca iti vei cumpara ingredientele cu o zi inainte de preparare, cu siguranta nu le vei lasa sa se strice, asa ca iti vei duce planul pana la capat. 


2. Inspira-te din motivatia celorlalti 


Oricat de autentici suntem, nu este absolut nimic rau in a ne inspira din diverse surse de incredere. Fie ca este vorba despre oameni apropiati (prieteni, familie, colegi etc), fie din viata persoanelor pe care le admiri de la distanta ori din diverse carti, cu totii avem nevoie, uneori, de o sursa buna de inspiratie. Atat timp cat ai mintea deschisa, poti descoperi multe lucruri despre modurile in care isi gasesc altii motivatia.


Aceasta poate veni din diverse surse, iar atunci cand simti ca nu mai gasesti resurse proprii pentru a-ti pastra motivatia, ascultarea celorlalti  este o metoda sigura de a-ti extinde perspectivele. 


3. Foloseste-te de pauzele scurte 


Nu putine sunt persoanele care au crescut cu impresia gresita ca a lua o pauza este totuna cu a renunta. Exista momente in viata cand, pur si simplu, a te indeparta pentru scurt timp de un anume task este cea mai buna solutie. Uneori suntem implicati total intr-o anume sarcina si putem ajunge intr-un moment in care nu mai vedem nicio perspectiva. Acela este semnalul ca este timpul potrivit pentru a lua o pauza, fie pentru relaxare, fie pentru a rezolva alta sarcina. 


Vei vedea ca, in clipa in care vei reveni asupra problemei initiale, vei gasi imediat o solutie. Mai mult, luarea unei pauze mici ne ajuta la restabilirea unei gandiri logice si la perfectionarea concentrarii. 


Fiecare dintre noi avem momente cand pur si simplu simtim ca nu mai avem resursele necesare pentru a continua pe un anume drum. Este firesc sa ne pierdem, ocazional, motivatia, dar este foarte important sa stim exact si cum sa o recastigam. Ai incredere in tine, indiferent de situatie, si vei vedea lucrurile dintr-o perspectiva noua exact atunci cand ai mai mare nevoie de asta. 



Sursa foto: Shutterstock 

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0