Ca mama, acest lucru poate sa-ti fie si tie de ajutor uneori, mai ales atunci cand simti nevoia unei pauze. Desigur, asta nu inseamna ca iti sugeram sa lasi copilul sa se descurce singur, ci sa il observi de la distanta, in timp ce el isi face de lucru.
3 motive pentru care copilul tau trebuie sa invete sa se joace si singur:
1. Isi imbunatateste creativitatea si imaginatia
Imaginatia si creativitatea sunt doua elemente extrem de importante atat pentru un copil, cât si pentru un adult. Dezvoltarea acestora se face inca de la varste fragede, iar joaca e una dintre cele mai eficiente metode prin care cele doua pot evolua sanatos. Asigura-i copilului tau instrumentele necesare ca sa isi dezvolte atat creativitatea, cat si imaginatia. Te poti folosi de Lego Ninjago sa ii dai mana libera sa experimenteze, sa creeze propriile povesti si sa lase imaginatia sa zburde in propriul sau univers de jucarie.
2. Va capata mai multa incredere in propriile puteri si ganduri
Increderea de sine modeleaza un caracter puternic, iar primii pasi trebuie facuti inca de la inceput. Atunci cand se joaca singur, cel mic este pus deseori in fata unor decizii mai mult sau mai putin dificile. Abilitatea de a lua astfel de hotarari il va ajuta sa inteleaga ce inseamna asumarea lor si care pot fi consecintele unora dintre ele, mai ales daca sunt decizii gresite. Mai multa incredere in propria persoana il va ajuta pe cel mic sa isi formeze o mentalitate orientata spre solutii, sa nu cedeze in fata presiunii si sa devina chiar un lider pentru cei din jur si pentru felul in care a invatat sa abordeze problemele.
3. Va reusi sa se orienteze mai bine
Increderea si creativitatea castigate si dezvoltate de la o varsta frageda vor conduce la o orientare mai buna a copilului tau dincolo de scenariile imaginate in timpul jocurilor sale. Toate aceste calitati extrem de apreciate pot fi aplicate util in viata de zi cu zi.
La fel ca in cazul multor altor lucruri importante in viata, echilibrul trebuie sa existe si in cazul modului in care cel mic se joaca. Astfel, este necesar sa invete sa participe in jocuri de grup, alaturi de alti copii, ca sa-si dezvolte si comunicarea, empatia, intelegerea si sa-si formeze repere mult mai complexe. Un alt element de care trebuie sa tii cont este faptul ca si tu, ca parinte, trebuie sa iti faci timp sa te joci cu el din cand in cand. In acest fel, veti putea forma o conexiune de comunicare mai clara si vei putea vedea mai de aproape modul in care cel mic reactioneaza in fata unor scenarii diverse, cum ar fi in situatia in care pierde un joc.
Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Tomsickova Tatyana
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!