Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 pasi ca sa poti lucra eficient de acasa

de Sunt Fericita la 2017-12-08
5 pasi ca sa poti lucra eficient de acasa
Din ce in ce mai multi angajati prefera sa stabileasca cu angajatorul un program mult mai permisiv decat ar fi cel de la birou, lucrand de acasa.


 Ca in orice situatie, exista avantaje si dezavantaje daca vei opta pentru acest tip de job pe care sa il poti duce la bun sfarsit din intimitatea apartamentului tau. Insa, pentru ca la finalul lunii sa ai rezultatele scontate, va trebui sa te organizezi mai constiincios decat ai fi facut-o de la locul de munca. Care sunt detaliile pe care nu ar trebui sa le pierzi din vedere?

1. Trezeste-te la aceeasi ora ca inainte. Chiar daca nu te verifica nimeni si nici nu mai depinzi de un program fix, va trebui sa te tii de un orar organizat. Cu cat te vei trezi mai tarziu, cu atat vei avea mai putin timp la dispozitie sa termini toate sarcinile pe care le ai de indeplinit. O exceptie de o zi sau doua in care te simti mai obosit si preferi sa te trezesti mai tarziu nu vor inclina mult balanta, dar daca intarzii mereu, pentru ca esti tentat sa lenevesti mai mult, nu vei reusi sa iti respecti deadline-urile.

2. Mananca regulat. Stand acasa si avand frigiderul la dispozitie non-stop, vei avea senzatia de foame mai des, insa va trebui sa te ponderezi. E de ajuns faptul ca nu mai consumi energie mergand pana la munca, nu e nevoie sa maresti si numarul caloriilor, pentru ca te vei ingrasa foarte usor.

3. Creeaza-ti un spatiu special pentru lucru. Trebuie sa gasesti un colt din casa pe care sa il dedici unui birou, unde sa iti poti face treaba. Da, patul este mult mai imbietor decat un scaun de birou, dar productivitatea ta va scadea direct proportional cu nivelul de confort la care vei ajunge. Asta nu inseamna sa iti iei un scaun pe care stai incomod, din contra. Trebuie sa alegi unul ergonomic, insa nu e recomandat sa stai intins sau la 45 de grade atunci cand muncesti.

4. Nu te lasa distras. Notificarile de pe telefon vor curge fara incetare, dar asta iti va scadea mult randamentul. Lasa telefonul mobil in alta camera decat cea in care lucrezi si vei vedea cum timpii in care termini o sarcina se vor scurta. Aceeasi masura trebuie luata si in ceea ce priveste televizorul sau orice alt gadget care te-ar distrage de la ce ai de facut.

5. Stabileste un program strict. Desi lucrezi de acasa, trebuie sa ai un program clar definit, ca si cum ai fi la birou. Fara un nivel de seriozitate de la care sa nu te abati nu vei reusi sa te impaci cu noul stil de viata si vei avea impresia ca nu este pentru tine, cand, de fapt, stai prost cu organizarea.

Incepe sa lucrezi la aceeasi ora in fiecare zi, ia pauze la fel de des cum luai si la birou si bucura-te de un loc de munca permisiv, dar la fel de solicitant ca unul clasic. Spor la treaba!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0