Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In varsta de 102 ani, o femeie din Alba s-a vindecat de Covid in comuna cu cea mai mare rata de infectie

de Sunt Fericita la 2021-09-24
In varsta de 102 ani, o femeie din Alba s-a vindecat de Covid in comuna cu cea mai mare rata de infectie
O femeie de aproape 102 ani, cea mai in varsta persoana din comuna Sancel, unde se inregistreaza cea mai mare rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din judetul Alba, s-a vindecat de COVID-19, la fel ca si fiica sa, de 80 de ani.


Ambele femei erau vaccinate. Ele au fost internate timp de 9 zile in spitalul din Blaj, la Sectia Infectioase, insa, in final, au reusit sa invinga boala. Informatia a fost confirmata de catre primarul comunei Sancel, Ilie Fratila.
 
Nascuta in 1 decembrie 1919, la un an dupa Marea Unire de la Alba Iulia, Ana O., care locuieste in Sancel alaturi de fiica si ginerele sau, nu s-a confruntat pana acum cu probleme majore de sanatate.
 
"Nana Ana", cum i se spune, este cea mai varstnica persoana din satul de langa Blaj. La implinirea varstei de 100 de ani, femeia a fost felicitata de catre primarul din Sancel, care i-a inmanat o diploma, in semn de apreciere, un buchet de flori si un tort de ciocolata, precum si de preotul paroh, Vasile Brumar, care i-a oferit o icoana.
 
In comuna Sancel se inregistra vineri o rata de infectare cu virusul SARS-CoV- 2 de 7,31, cea mai mare din Alba.
 

15 lucruri pe care le poti face pentru a evita Covid-19

 
Evitati zonele aglomerate unde sunteti expusi la contact direct si/sau interactiune cu un numar mare de persoane, de tipul adunarilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
 
Feriti copiii de acele locuri de joaca care presupun atingerea unor suprafete/obiecte comune de catre un numar mare de copii.
 
Limitati la maximum orice contact direct cu alte persoane, in afara celor care fac parte din familia restransa, prin gesturi cum ar fi: strangerea mainilor, imbratisarile, sarutul obrajilor sau al mainilor, atingerea fetelor cu mainile.
 
Se recomanda, inclusiv in privinta persoanelor impreuna cu care locuiti, sa NU intrati in contact direct decat dupa igienizarea mainilor atunci cand reveniti la domiciliu.
 
Evitati atingerea suprafetelor care sunt atinse in mod frecvent si de alte persoane, precum: balustrade, clante, manere, butoane de lift sau de acces. In cazul in care sunteti totusi nevoiti sa atingeti aceste suprafete, protejati-va folosind servetele de unica folosinta.
 
Pastrati o distanta semnificativa, de 2 metri, fata de celelalte persoane pe care le intalniti. In cazul in care va aflati in transportul in comun incercati sa NU stati fata in fata cu alte persoane.
 
Asigurati-va, dupa folosirea transportului in comun, ca v-ati igienizat mainile inainte de a va atinge fata, nasul sau gura.
 
Folositi, pe cat posibil, rute sau modalitati alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. In cazul in care programul va permite, folositi intervalele orare cu nivel scazut de trafic de persoane.
 
Limitati la maximum orice contact direct cu alte persoane, in afara celor care fac parte din familia restransa, prin gesturi cum ar fi: strangerea mainilor, imbratisarile, sarutul obrajilor sau al mainilor, atingerea fetelor cu mainile.
 
In zonele urbane, pentru distante mici, se recomanda folosirea modalitatilor alternative de deplasare, fie cu bicicleta/trotineta electrica, fie mersul pe jos.
 
Limitati folosirea bancnotelor si a monedelor, optand pentru plati cu cardul/telefonul sau plati on-line.
 
Transmiterea virusilor se realizeaza intr-o pondere semnificativa prin intermediul banilor, cu care ia contact, statistic, un numar foarte mare de persoane.
 
Optati pentru munca de acasa, in masura in care aveti aceasta posibilitate oferita de angajator.
 
Respectati cu strictete regulile de igiena personala recomandate de autoritati, pentru a va proteja atat pe dumneavoastra cat si pe cei apropiati. Folositi masca de protectie pentru a-i proteja pe ceilalti.
 
Spalati-va pe maini cu apa si sapun, minimum 20 de secunde, dupa orice contact cu o suprafata potential contaminata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femeia

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alba

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre covid

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0