Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 tipuri de angajati pe care sefii nu-i plac

de Madalina Alexe la 2018-06-27
5 tipuri de angajati pe care sefii nu-i plac
Daca angajatii incep sa-ti faca mai multe probleme decat clientii, este timpul sa iei masuri. Nu este nevoie sa trebuiasca sa innebunesti si nici sa-ti bati sotul/sotia acasa la cap cu cat de greu este la birou. Uita-te la descrierile de mai jos si, ca bonus, vei primi si solutii.


1. Angajatul care nu-ti respecta timpul. Acest angajat vine tarziu dimineata si pleaca adesea mai repede. Daca intalnirea e la 9 dimineata, el va aparea cu cafeaua in mana la si un sfert. Munceste bine, dar toata lumea sta dupa el.
 
Solutia: unii oameni nu simt timpul. Altii sunt lipsiti de respect. Trebuie sa-ti dai seama in ce categorie intra. Daca nu are nicio relatie cu timpul, in drum spre sedinta, roaga pe cineva sa-i aminteasca. Daca este insa nepoliticos, nu amana sedinta din cauza lui. Daca nu apare, ofera proiectele bune altcuiva, chiar daca el este cea mai indicata persoana sa se ocupe de asta. Cat despre venitul tarziu si plecatul devreme, daca face treaba buna, uita de ele.

 
2. Angajatul care se plange tot timpul. Din varii motive, angajatul se poarta ca un pusti in clasa a cincea. Totul este nedrept si iti spune tie asta mereu. Ioana a venit tarziu, George s-a uitat pe YouTube, Lori flirteaza cu baiatul de la IT. Si primeste mai putini bani decat ar merita.
 
Solutia: Spune-i limpede ca nu vrei sa auzi nimic negativ despre colegii lui. Job-ul tau este sa manageriezi, al lui sa munceasca. Sa nu te mai bata la cap, daca nu este incalcata vreo lege. Cat despre salariu, spune-i ca este stabilit la cota pietei si, daca nu-i place, este liber sa mearga unde vede cu ochi.

 
3. Angajatul pierde-vara. Nu termina niciodata nimic, este mereu in urma, le da altora ce are el de facut etc.
 
Solutia: Da-l afara. De ce ai tine langa tine pe cineva care nu face nimic? Baga-l intr-un program de imbunatatire a activitatii de 60 de zile, cu obiective clare. Daca nu se indreapta, arata-i usa.

 
4. Geniul inept social. Da, stereotipul geniului care nu miroase prea bine, spune lucruri care ii fac pe ceilalti sa se simta aiurea, poarta aceleasi camasi pe care i le-a cumparat mama acum 100 de ani.
 
Solutia: Munca de acasa. Indiciile sociale nu mai conteaza atat de mut, cand nu trebuie sa interactionezi social. Comunica cu el via email. 
 
5. Angajatul care are nevoie de atentie. Cauta mereu laude si nu vrea niciodata sa fie criticat. Izbucneste in lacrimi. Asteapta o promovare dupa sase luni si nu pricepe de ce nu a primit-o. Vrea oimbratisare ca a venit la serviciu si o steluta aurie ca rasoudne la email-uri.
 
Solutia: acest tip de comportament necesita interventie rapida si stabilirea unor asteptari limpezi. „Ileana, credem in ideea de a da feedback pozitiv pentru o performanta satisfacatoare. Totusi, nu putem face asta si incazul activitatilor de rutina. Fa-ti treaba si asta include venirea la timp la birou si raspunsul dat clientilor via email in maximum 45 de minute”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltare personala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sef

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre performanta

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0