Lavanda - Primul pas spre optimism este relaxarea. O alegere clasica atunci cand vine vorba de calmare si combaterea stresului,lavanda previne starile de anxietate, calmeaza durerile de cap si asigura un somn odihnitor. Studiile realizate asupra uleiului esential de lavanda au dovedit eficacitatea sa in combaterea starilor psihice negative si favorizarea somnului profund, fara a afecta capacitatea de concentrare in timpul zilei.
Portocale - Aroma citricelor ne inspira sentimente de bucurie, pace si optimism. Bogat in substante care combat anxietatea, furia, depresia si anumite tipuri de inflamatii, uleiul esential de portocal este ideal dupa o zi lunga sau la finalul unei saptamani obositoare. Atentie doar la efectul sau fotosenzibilizant: nu va expuneti la soare daca l-ati aplicat pe piele.
Melissa - Aroma dulce cu note citrice, care aminteste de miere, ne aminteste de copilarie si ne ajuta sa redobandim linistea sufleteasca. Originara din regiunea Mediteraneana, melissa are proprietati antidepresive, hipotensive si sedative. De asemenea, este recunoscuta si pentru imbunatatirea memoriei.
Neroli - Obtinut din florile de portocal, este unul din cele mai pretioase uleiuri esentiale. Insa nu reprezinta doar un ingredient nelipsit in parfumuri, ci si un ajutor de nadejde in cazul starilor psihice negative. Studiile au aratat efectele imediate si de durata ale uleiului esential de neroli in reducerea stresului, detensionare si combaterea simptomelor sindromului pre-menstrual. Nu trebuie neglijate nici propritatile anti-inflamatoare si de minimizare a sensibilitatii la durere.
Musetel - Cel mai bland ulei esential, poate fi folosit inclusiv pentru calmarea bebelusilor. Mirosul sau are un efect linistitor imediat, fara a crea o stare de somnolenta. S-a dovedit a fi eficient in combaterea emotiilor apasatoare, obsesive, avand astfel un important rol antidepresiv.
Uleiurile esentiale pot fi inhalate (prin folosirea unei lampi de aromoterapie) sau aplicate pe piele, prin masaj (in acest caz, este necesara diluarea lor intr-un ulei vegetal, cum ar fi uleiul de masline). O alta metoda la fel de eficienta consta in aplicarea a 5-8 picaturi din uleiul esential dorit pe perna, inainte de culcare.
Aveti grija la uleiurile esentiale contrafacute! Cititi eticheta si alegeti numai variantele indicate si consumului intern.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.73
din 5
- 11 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!