Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi de nutritie in perioada sarbatorilor

de Sunt Fericita la 2017-12-18
7 sfaturi de nutritie in perioada sarbatorilor
Decembrie este cea mai intensa luna din an, care aduce mult asteptatele petreceri in familie, petreceri la birou, cadouri, revederi si... ispite culinare. Herbalife a pregatit un ghid de supravietuire in cea mai provocatoare luna din an, astfel incat sa reusim sa pastram toate obiceiurile bune pentru sanatate.


“Regula de aur este bunul-simt.  Sa nu uitam ca nu vine sfarsitul lumii de Craciun si ca nu e nevoie sa ne supraalimentam si sa mancam in nestire 3 zile si 3 nopti. Ca putem manca si in zilele urmatoare, fara a ne pune sanatatea in pericol. Ideea ca „lasa ca mananc acum ca dau jos dupa aceea” e foarte periculoasa pentru organism. Metabolismul nostru (mai ales de la o varsta incolo) nu mai face fata la extreme de genul acum mananc mult si dupa aceea ma infometez. Il dezechilibram si apoi incepe sa functioneze gresit,” spune Corina Zugravu.

In acelasi timp trebuie sa fii smart in alegeri pentru ca in vremurile moderne avem multe optiuni la indemana pentru a ne pastra sanatatea. „Spre deosebire de trecut, oamenii consuma acum extraordinar de multe calorii. Trebuie incercata diminuarea meselor astfel incat, cu putine calorii, sa ne simtim saturati. 5 portii de fructe si legume pe zi ajuta cu adevarat la acest lucru. Este important consumul de legume si fructe zilnic. Sa se manance conform bunului simt traditional, fara a se exagera consumul. Romanii idealizeaza mancarea din trecut, nu este in regula sa ne intoarcem sa mancam ca inainte deoarece atunci stilul de viata era total diferit,” spune dr. Zugravu.

7 reguli de supravietuire in luna decembrie

1. Pastreaza rutina obisnuita de alimentatie si exercitii fizice, sezonul sarbatorilor nu este o scuza pentru a te abandona tentatiilor.

2. Pastreaza-ti echilibrul si tine ritmul celor 5 mese. Nu manca prea mult, dar nici nu te  infometa de dragul unor diete drastice pentru a arata bine la petrecerile de final de an.

3.  Evita sa mergi la intalniri cu prietenii sau la petreceri fara sa fii mancat ceva inainte. Tine la indemana gustari sanatoase ca sa nu te prinda foamea pe nepregatite. Herbalife propune persoanelor dinamice, mereu in miscare, Batonul Formula 1 Express, un baton nutritional perfect pentru aceasta perioada. Echilibrat din punct de vedere nutritional, batonul nu doar inlocuieste o masa, ci ajuta si la controlul greutatii fara a conduce organismul catre dezechilibre alimentare

4. Fii atenta la caloriile din alcool, din sucuri sau din bauturile pe baza de cafea cu multa frisca sau caramel. Daca ti se pare ca ai nevoie de un pahar in mana pentru a socializa de sarbatori, alege un pahar cu apa minerala si lamaie. Daca nu iti place sa bei apa simpla, poti adauga o doza de Herbal Aloe, o bautura concentrata revigoranta ce contine suc de aloe vera (40%) si, adaugata in apa, ii confera acesteia un gust racoritor de citrice, ajutandu-te sa cresti consumul de lichide.

5. Asigura-ti energia corecta de la prima ora - e important sa incepi cu un mic dejun echilibrat care asigura corpului nutrientii si energia vitala de care ai nevoie. Shake-urile Formula 1, inlocuitori de masa, sunt o optiune excelenta pentru mic dejun. Acestea contin o combinatie echilibrata de proteine, carbohidrati sanatosi, vitamine si minerale. Se prepara rapid si este usor de combinat, daca preferi fructele, sucurile naturale, nucile sau iaurtul, acestea se pot adauga, rezultatul fiind o masa exact pe gustul tau care iti poate inveseli diminetile de decembrie. Daca vrei sa te bucuri de aromele copilariei, in diminetile racoroase poti incerca Shake Formula 1 Festiv cu aroma de mar caramelizat si scortisoara - in combinatie cu lapte cald este un mic dejun sanatos, delicios, complet si un rasfat de la prima ora zilei.

6. Perioada sarbatorilor este plina de stres, ceea ce poate duce la momente in care vei manca impulsiv.  Fa-ti timp pentru odihna si momente de liniste!

7. Pastreaza-ti optimismul, bucura-te de fiecare moment al sarbatorilor iar  aceasta atitudine te va ajuta enorm sa ignori tentatiile si sa iti intaresti angajamentul pentru un stil de viata sanatos!

Citeste si articolul:

5 sfaturi pentru detoxifierea organismului dupa Sarbatori >>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarbatori de iarna

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0