Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 cele mai cunoscute traditii de Craciun si semnificatiile lor

Top 5 cele mai cunoscute traditii de Craciun si semnificatiile lor
Sarbatoarea nasterii lui Iisus Hrisos este una dintre preferatele oamenilor, pentru ca au cateva zile libere de la serviciu, dar si pentru ca au un motiv sa petreaca. Copiii chiar adora aceasta sarbatoare, deoarece vine Mosul, care le aduce daruri celor mai cuminti.


Perioada sarbatorilor de Craciun este cea care pune in valoare multe dintre traditiile romanesti, pe care majoritatea oamenilor le urmeaza, pentru ca asa au facut si parintii lor, insa nu stiu ce semnifica. De aceea, voi prezenta cateva dintre cele mai clasice traditii din aceasta perioada ale romanilor:
1. Mos Craciun
Mos Craciun era renumit in trecut ca batranul barbos care aducea daruri copiilor foarte saraci. El a ajuns sa poarte costumul rosu, sa traiasca la Polul Nord si sa aiba o sanie trasa de reni, datorita unei campanii de marketing realizata de compania Coca-Cola.
2. Bradul de Craciun
Traditia impodobirii bradului este mostenita de la nemti, care obisnuiau sa impodobeasca brazii, atat cei din fata casei, cat si cei din interior cu flori si beteala de hartie.
3. Xmas
Reprezinta prescurtarea de la Christmas si este de origine greaca. Locuitorii Greciei, in loc de Hristos folosesc Xristos.
4. Taierea porcului
Cunoscuta si sub denumirea de Ignat, traditia este preluata de la Sfantul Ignatie Teofanul. In zorii zile de Ignat se taie porcul de Craciun, acest animal sacrificat fiind un substitut al zeului care moare si renaste. Porcul reprezenta un simbol al vegetatiei, pe timpul primaverii, insa in timp, sacrificiul lui s-a transferat iarna.
5. Colindatul
Colindatul este cea mai raspandita traditie romaneasca si este compus din texte ceremoniale, formule magice, dansuri, care se interpreteaza atat in case, cat si pe ulite. Persoanele care nu primesc colindatorii incalca regulile acestui obicei si vor resimti efectele magice opuse.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarbatori de iarna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mos craciun

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0