Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asociatia Daruieste Viata si UNTOLD au construit primele doua camere sterile din Transilvania, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca

de Sunt Fericita la 2019-03-08
Asociatia Daruieste Viata si UNTOLD au construit primele doua camere sterile din Transilvania, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca
Asociatia Daruieste Viata si UNTOLD au construit primele doua camere sterile din Transilvania, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca, pentru a le asigura pacientilor tratamentul corespunzator in cazul leucemiilor si al altor tipuri de cancer. Sunt singurele camere sterile construite intr-o sectie de hemato-oncologie din nord-estul Romaniei si vor asigura cresterea ratei de supravietuire a copiilor bolnavi de cancer tratati in cadrul Spitalului de Copii din Cluj-Napoca, unde sunt tratati anual sute de copii la sectia de hemato-oncologie.


In lipsa tratamentelor corespunzatoare si aplicate la timp, dar si din cauza infectiilor spitalicesti, copiii bolnavi de cancer din Romania au mai putine sanse la viata decat cei din tarile occidentale. UNTOLD si Asociatia Daruieste Viata au dorit sa creasca sansele de vindecare ale micutilor internati la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, investind in camere sterile. Valoarea totala a proiectului este de peste 100.000 euro, din care 18.000 de euro au fost banii donati de catre fanii festivalului, iar diferenta de 82.000 de euro a fost oferita de UNTOLD.

Am pornit aceasta campanie de la o statistica ingrijoratoare: in Romania, rata de supravietuire a bolnavilor in lupta cu cancerul este de sub 50%. Ne-am dorit sa ajutam la schimbarea acestei realitati dramatice. Ne-am implicat si am intins o mana de ajutor spre sectia de hemato-oncologie de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, unde sunt tratati anual 100 de copii, alaturi de partenerii nostri de la Daruieste Viata, dar si de fanii festivalului care au contribuit la acest proiect”, a spus Edy Chereji, Director de marketing si comunicare UNTOLD.

Le multumim  fanilor festivalului pentru contributia pe care au adus-o la proiectul Daruieste Viata si UNTOLD de a dota Spitalul Clinic de Urgenta din Cluj cu un sistem de camere sterile pentru tratarea copiilor bolnavi de leucemie. Prin donatiile lor au aratat ca au puterea de a actiona in interesul comunitatii, atunci cand statul nu are grija de cetatenii sai. Ei sunt exemplu pentru noi toti”, a declarat Oana Gheorghiu, Vicepresedintele Asociatiei Daruieste Viata.

UNTOLD este o stare de spirit. In 2018, aceasta stare de spirit a inclus si generozitatea si implicarea, valori pe care Daruieste Viata le promoveaza prin tot ce face. Sa parcurgi distanta mentala dintre locul in care esti ca sa te bucuri - un concert - si locul unde este un copil bolnav de leucemie care nu beneficiaza de conditii adecvate de spitalizare si de ingrijire medicala, si sa actionezi pentru a face un bine celor din urma inseamna foarte mult. Multumim UNTOLD si publicului sau”, a punctat Carmen Uscatu, Presedintele Asociatiei Daruieste Viata.
"Asigurarea unor conditii sterile este vitala pe perioada cand copilul cu leucemie face tratament. Protocoalele in leucemii presupun administrarea unor doze mari de citostatice, tratamente care salveaza vieti, dar care le scad imunitatea micutilor pacienti. Izolarea in camera sterile va ajuta ca tratametul aplicat sa fie unul cu adevarat eficient, pentru ca in asemenea cazuri infectiile sunt cea mai frecventa cauza de deces
”, a subliniat Conf. Dr. Gheorghe Popa, Seful Clinicii de Pediatrie II, Cluj-Napoca.



Proiectul a presupus recompartimentarea spatiului astfel incat sa poata fi creat un adevarat sistem de camere sterile, care presupune un SAS cu presiune pozitiva, din care se intra in cele doua camere sterile, care au la randul lor o presiune pozitiva mai mare decat cea din SAS. Aceasta presiune asigura sterilitatea aerului: in momentul deschiderii usilor, presiunea pozitiva impiedica aerul sa intre in SAS sau in camere, astfel ca niciun microb nu patrunde in spatiul in care se afla copilul cu imunitate scazuta.  

Instalatia de tratare a aerului este cea care asigura o diferenta de presiune intre cele 3 zone: hol, SAS si camere. De asemenea, monitorizeaza presiunea si asigura conditiile necesare de puritate a aerului printr-un sistem de filtre HEPA. Sistemul de acces in compartimentul steril este de tip interlock, care nu permite deschiderea simultana a usilor SAS-ului si ale camerelor.

Toate materialele folosite sunt speciale pentru astfel de medii, iar saloanele sunt dotate cu paturi actionate electric, care asigura un confort sporit pacientului, dar si cu canapele pentru mamele care ii insotesc pe copii pe toata perioada tratamentului.

Daruieste Viata se dedica modernizarii si dotarii clinicilor din Romania, in special a sectiilor de oncologie, astfel incat un numar cat mai mare de pacienti sa poata beneficia de tratament la standarde europene, pentru ca sansele lor de vindecare sa creasca. De asemenea, deruleaza proiecte de advocacy pentru modificari legislative menite sa ofere pacientilor dreptul la viata.

PRIMUL SPITAL de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania se construiste in acest moment in curtea Spitalului “Marie Curie” din Capitala, cu fonduri exclusiv private, de catre Asociatia Daruieste Viata.


Modalitati prin care puteti sustine proiectele Daruieste Viata:

    • Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit: https://www.bursadefericire.ro/sponsorizeaza
    • Donatii online pe Bursa de Fericire - platforma online de strangere de fonduri a Asociatiei: www.bursadefericire.ro
    • Donatii prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL – 4 euro/luna
    • Donarea zilei de nastere printr-o campanie pe Bursa de Fericire, prin care va puteti implica prietenii, colegii, familia, si impreuna sa strangeti donatii pentru Spitalul Daruieste Viata: https://www.bursadefericire.ro/campanii

    • Likes & shares de pe paginile de Facebook si Instagram Daruieste Viata si Bursa de Fericire

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vindecare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tratament

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0