De ce sa apelezi la medicamente pentru tratarea bolilor si afectiunilor cand ai la indemana un excelent remediu naturist? Usturoiul scade riscul de boli cardiovasculare, cancer, astm, raceala, gripa, previne afectiunile pielii, asa ca profita din plin de beneficiile sale prin includerea in cat mai multe preparate culinare.
In secolul al XIX-lea, Louis Pasteur a descoperit ca usturoiul omoara bacteriile in acelasi mod ca si penicilina. In consecinta, a fost utilizat pe scara larga ca agent antibacterian pentru a dezinfecta si vindeca ranile in timpul celui de-al doilea razboi mondial. De atunci, mai multe studii publicate in reviste medicale au confirmat proprietatile antibacteriene si antivirale ale usturoiului. In plus. s-a demonstrat ca poate vindeca si infectiile provocate de alti microbi.
De asemenea, datorita proprietatilor curative derivate din activitatea antibacteriana si antivirala, a fost folosit in combaterea unor infectii care erau dificil de tratat din cauza prezentei bacteriilor rezistente la medicamente.
Detine proprietati antifungice
Utilizarea usturoiului ca agent antifungic a fost validata de numeroase lucrari de cercetare. Cele mai multe dintre proprietatile antifungice au fost atribuite alicinei, o substanta care contribuie la vindecarea acneei. De asemenea, tratamentele pentru par cu usturoi alunga matreata datorita capacitatii sale de a lupta impotriva unei ciuperci care se dezvolta pe scalp.
Are proprietat antioxidante
Multe dintre proprietatile de vindecare ale usturoiului crud sunt legate de calitatile sale antioxidante. Acestea sunt in mare masura atribuite tot alicinei. Pe langa alicina, usturoiul mai are in compozitie vitamina C, zinc si seleniu.
Antioxidanti protejeaza organismul de radicalii liberi, molecule de oxigen care ataca celulele sanatoase si care pot provoca leziuni celulare. Avand efecte distructive asupra celulelor, radicalii liberi sunt implicati in aparitia multor boli precum dementa, artrita reumatoida, probleme cardiovasculare, diabet, ateroscleroza, sistem imunitar deficitar, cancer, Alzheimer.
In plus, gratie proprietatilor de neutralizare a radicalilor, previne imbatranirea prematura a pielii cauzata de expunerea excesiva la soare.
Atunci cand pielea este expusa la lumina soarelui, aceasta creeaza enzime puternice numite metaloproteinaze care ajuta la repararea tesutului conjunctiv deteriorat. Cu toate acestea, nu toate metaloproteinazele sunt bune pentru noi, unele dintre ele distrug fibrele de colagen, ceea ce poate duce la aparitia ridurilor si a liniilor fine. Radicalii liberi activeaza aceste enzime.
Combate cancerul
Mai mult decat atat, numeroase teste de laborator au constatat ca are puternice efecte anticancer. De asemenea, mai multe studii epidemiologice sustin ideea ca usturoiul inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Potrivit unor studii epidemiologice publicate in American Journal of Clinical Nutrition, poate combate cu succes mai multe tipuri de cancer: de stomac, colorectal, de san, plamani si prostata.
Remediu naturist in tratarea diabetului
Potrivit nutritionistilor, usturoiul poate fi folosit cu succes ca tratament complementar pentru rezistenta la insulina, o stare fiziologica care ramane o provocare medicala majora a secolului XXI. Rezistenta la insulina a fost legata de o serie de boli si afectiuni, inclusiv pre-diabet si diabetul de tip 2, greutatea corporala in exces (in special in jurul taliei), acnee si boli de inima. La persoanele rezistente la insulina, celulele organismului nu mai sunt in masura sa raspunda in mod eficient la actiunile hormonului numit insulina.
Conform unui alt studiu publicat in European Journal of Pharmacology, in 2005, beneficiile pentru persoanele rezistente la insulina pot fi legate de prezenta unei substante numita trisulfura dialil. Se pare ca acest compus imbunatateste capacitatea organismului de a raspunde in mod eficient la actiunea insulinei.
Sursa: healwithfood.org
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.65
din 5
- 13 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!