Se doreste a oferi copiilor o educatie alternativa sau complementara celei realizate in gradinite si scoli, prin cursuri de fotografie, teatru de papusi, scenarii pentru teatru, lectii de etnologie, povesti, desen, brodat, croit, tesut si altele, prin care li se starneste creativitatea.
Copiii dobandesc cunostinte despre sat, taran, obiceiuri; deprind abilitati practice, dar mai ales li se starneste creativitatea si creeaza cu mainile lor diverse obiecte.
Atelierul de etnologie
Pornind de la pictura taraneasca vazuta in salile muzeului, copiii deseneaza si picteaza pe diverse suporturi (hartie, panza, lemn, sticla, mic mobilier).
Atelier de cusaturi-tesaturi
Se lucreaza cu ace, ate, margele, lanuri si paiete, nasturi, foarfeci si tipare la atelierul de croitorie, broderie si tesut. Specialistii (mesteri si artisti profesionisti) le vor explica elevilor, copiilor de gradinita si liceenilor modalitatea de lucru. Grupele de lucru sunt de maxim 10 copii.
Atelier de teatru
Atelierul de teatru propune apropierea copiilor de lumea povestilor traditionale, dar nu numai. Repertoriul cuprinde piese traditionale, cum au fost Lazarelul (jucata in 2007) si Vicleimul (jucata in 2006), texte apartinind repertoriului clasic, Romeo si Julieta (jucata in cadrul festivalului de la Teatru de Opereta), Viata e frumoasa, (noiembrie 2009) si Micul Print (proiect in lucru), precum si piese create de noi: O poveste cu umbre (jucata in martie 2010) si Melcisorul cel grabit (jucata in aprilie 2010).
Pe langa apropierea de text, acest atelier isi propune insusirea unor tehnici de construit papusi (specifice papusarilor profesionisti) si a modalitatilor de constructie a decorului specific piesei alese pentru a fi jucate si se finalizeaza cu jucarea propriu-zisa a piesei de catre micii actori. Pe durata atelierului de teatru participantii vor fi ajutati sa inteleaga si sa deprinda arta manuirii papusii, precum si arta jocului actoricesc.
Varsta minima de participare este 8 ani. Numarul maxim de participanti intr-o grupa este de 10 copii.
Atelier de fotografie
La atelierul de fotografie copiii vor invata sa manuiasca aparatul de fotografiat.
Atelier de ceramica
Din 2007, atelierul de ceramica a fost cel mai solicitat de copii si de parinti; a inceput sa fie tinut si de ceramisti sau mesteri olari invitati la muzeu.
Atelier de cusut papusi
Copiii sunt invitati la un atelier de cusut papusi de plus, interactiv, avand in vedere succesul de care s-a bucurat cu mai multe ocazii. Cu exceptia cusutului la masina, ei participa nemijlocit la intregul proces de productie: alegerea tiparului, umplerea figurinelor cu vatelina, colorarea lor (atunci cand materialul principal este unul alb), fixarea ochilor si a altor accesorii care vor fi folosite.
Inscrierile se fac de luni pana vineri, intre orele 10.00 si 14.00.
Iata care este programul atelierelor pentru anul scolar 2013 - 2014:
Luni:
Ora:13.30 - 15.30
Ateliere pentru fundatii care se ocupa de copiii defavorizati. Participarea la ateliere este gratuita.
Marti:
Ora:11.00 - 12.30
Ateliere de bricolaj pentru adulti, cu Beatrice Iordan
Ora:13.30 - 14.30
Atelier de bricoaj si teatru pentru copii si mamici (pentru copii de la 3 ani), cu Beatrice Iordan
Miercuri:
Ora 10.00 - 13.00
Ateliere de teatru, bricolaj si constructie scenografica pentru grupuri scolare, cu Beatrice Iordan
Ora 14.00 - 15.30
Ateliere de etnologie, eductie plastica si cusaturi pentru copii insotiti de parinti (copii de la 5 ani), cu Ruxandra Grigorescu
Joi:
Ora 10.00 - 13.00
Ateliere de etnologie, educatie plastica si cusaturi pentru grupuri scolare, cu Ruxandra Grigorescu
Vineri:
Ora 10.30 - 11.30
Povesti cu urechi - pentru grupuri scolare (copii de la 10-14 ani), cu Calin Torsan
Ateliere tinute de artisti invitati
Marti:
Ora: 16.00
Tesut si cusut dupa modele vechi pentru copii de la 7 ani, cu Lidia Stares
Miercuri:
Ora:10.00
Tesut si cusut dupa modele vechi pentru copii de la 7 ani si mamici, cu Lidia Stares
Joi:
Ora: 16.00
Tesut si cusut dupa modele vechi pentru adulti, cu Lidia Stares
Sambata:
Ora 11.00 - 13.00
Pictura pe sticla, cu Bogdan Herascu
Biletul la toate atelierele este de 4 lei. Biletul la atelierele sustinute de artistii invitati costa 15 lei.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!