Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile strugurilor - 5 motive pentru care sa ii consumi

de Sunt Fericita la 2018-10-09
Beneficiile strugurilor - 5 motive pentru care sa ii consumi
Toamna este sezonul care ne aduce o multime de alimente naturale si sanatoase. Strugurii fac parte din lista fructelor de toamna, care aduc o multime de beneficii organismului. Iata care sunt cele mai importante si de ce iti recomandam sa consumi in fiecare zi struguri.


Fie ca ne gandim la strugurii albi sau negri, ambele variante sunt recomandate deoarece reprezinta o reala sursa de antioxidanti si vitamine care ajuta atat la prevenirea imbatranirii premature, cat si la diferite afectiuni la nivelul corpului. Sunt recomandati toamna deoarece pot alunga starile de anxietate si depresie, care apar cel mai des la inceput de toamna, dar si pentru ca pot alunga starile de stres si convalescenta. Strugurii negri au si efect laxativ si diuretic, combat insomniile si regenereaza ficatul. Iata alte cinci beneficii ale consumului de struguri!
 
Imbunatatesc sanatatea cerebrala. Pentru o sanatate buna la nivelul creierului este important sa ai in permanenta mintea activa, departe de stresul cotidian. Nutrientii pe care trebuie sa ii procuram din alimentatie sunt esentiali pentru favorizarea celulelor cerebrale, dar si pentru o circulatie sanguina corecta. Strugurii au in compozitie nutrientii de care avem nevoie si ajuta la formarea tesuturilor noi si la functionarea corecta a creierului, dar si a altor organe.
 
Protejeaza de cancer. Datorita nivelului ridicat de antioxidanti, strugurii pot proteja prganismul de celulele canceroase. Au in compozitie si resveratrol, ingredient cu rol antiinflamator, care protejeaza de cancerul de colon sau cancerul de san. Strugurii negri contin si o cantitate ridicata de antocianine, ingredient util pentru inhibarea, dar si dezvoltarea celulelor cancerigene.
 
Imbunatatesc digestia. Strugurii sunt diuretici, un laxativ natural pe care il poti consuma daca suferi de constipatie. Datorita continutului de fibre, strugurii curata si au capacitatea de a purifica intestinele, favorizand absorbtia nutrientilor in plus. Sunt recomandati si daca suferi de indigestie ori daca te confrunti cu tulburari stomacale. Snt recomandati si strugurii albi deoarece acestia au o cantitate scazuta de zaharuri in compozitie.
 
Previn aparitia bolilor cardiovasculare. Strugurtii negri au in compozitie tanini si polifenoli, ingrediente care protejeaza celulele corpului de atacul radicalilor liberi. De asemenea, consumati in mod regulat, strugurii pot preveni imbatranirea prematura a organismului, inclusiv a pielii. Strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sange, fapt ce nu permite formarea cheagurilor de sange in corp. De asemenea, reduc colesterolul rau din sange si protejeaza inima si arterele pentru a elimina toxinele din sange.
 
Imbunatatesc sistemul osos. Daca suferi de osteoporoza ori ai antecedente in familie, atunci este recomandat sa consumi in fiecare zi o portie de struguri negri. Acestia contin calciu, dar si alte minerale care aduc o importanta majora sanatatii sistemului osos. Consumul de struguri negri iti cresc nivelul calciului, cuprului, dar si fierului din corp. Ingredientele sunt esentiale pentru corp deoarece ofera o rezistenta majora la nivelul oaselor si articulatiilor.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0