Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti folosi lamaia in bucatarie: 10 idei practice

de Alina Ilie la 2023-11-02
Cum poti folosi lamaia in bucatarie: 10 idei practice
Lamaia este un ingredient versatil in bucatarie si poate fi folosita intr-o multitudine de feluri. In cele ce urmeaza, iata cateva modalitati in care poti folosi lamaia in bucatarie!


Suc de lamaie
Sucul de lamaie este un ingredient de baza in bucatarie. Poate fi folosit pentru a adauga aroma si aciditate in diverse preparate, precum sosuri, marinade, bauturi si deserturi. De asemenea, este un ingredient esential in prepararea limonadei.
 
Coaja de lamaie
Coaja rasa de lamaie adauga o aroma intensa si proaspata in preparatele tale. Poate fi folosita pentru a aromatiza dulciuri, precum tarte, prajituri si fursecuri, dar si pentru a adauga un gust racoritor in preparatele sarate, precum paste sau fripturi.
 
Lamaia ca marinada
Lamaia este un ingredient excelent pentru marinadele de carne sau peste. Aciditatea sa naturala ajuta la fragezirea carnii si adauga un gust minunat. Poti folosi lamaia in combinatie cu ulei de masline, usturoi si diverse ierburi si condimente pentru a crea marinade delicioase.
 
Dressinguri si sosuri
Lamaia poate fi folosita pentru a crea dressinguri si sosuri usor si delicioase pentru salate, legume sau fructe de mare. Combinatia de suc de lamaie, ulei de masline, usturoi si ierburi poate transforma orice salata intr-o experienta culinara deosebita.
 
Conservarea
Lamaia este ideala pentru a conserva legumele si fructele. Poti prepara diverse muraturi sau compoturi cu lamaie pentru a-ti bucura familia cu gusturi delicioase pe tot parcursul anului.
 
Glazuri pentru prajituri
Pentru a da un aspect si un gust deosebit prajiturilor si deserturilor tale, poti folosi glazuri cu lamaie. Glazura de lamaie, compusa din suc de lamaie si zahar pudra, poate fi turnata peste prajituri sau biscuiti pentru un gust dulce-acrisor irezistibil.
 
Lamaie in ceai
Se apropie sezonul rece, iar o felie de lamaie poate fi adaugata in ceaiuri pentru a le da un gust revigorant si pentru a beneficia de proprietatile sale antioxidante si vitamina C. Iata de ce este bine sa bei dimineata apa cu lamaie >>
 
 
Lamaie in peste
 Lamaia se potriveste de minune cu pestele. Poti presara felii de lamaie deasupra fileurilor de peste sau le poti folosi in umpluturi sau sosuri pentru peste la cuptor.
 
Deserturi cu lamaie
Lamaia este un ingredient de baza in deserturile cu lamaie, precum tartele cu lamaie, cheesecake-urile sau budincile. Gustul sau acru si proaspat contrasteaza perfect cu dulceata deserturilor.
 
Lamaie in cocktailuri
Lamaia poate fi folosita pentru a da o nota fresh cocktailurilor. Poti folosi suc de lamaie in cocktailuri precum mojito sau margarita, pentru a le oferi o aroma bogata si revigoranta.
 
In afara de utilizarile in bucatarie, lamaia poate fi folosita si in gospodarie pentru curatenie si igienizare.

Citeste si: Apa cu castraveti, lamaie si menta - bautura ideala pentru detoxifiere >>
 

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suc de lamaie

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0