Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este important sa mancam struguri: beneficiile lor pentru sanatate

de Alina Ilie la 2024-09-12
De ce este important sa mancam struguri: beneficiile lor pentru sanatate
Strugurii nu sunt doar deliciosi, ci si benefici pentru sanatate. De la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare si cognitive, pana la sustinerea digestiei si protectia impotriva cancerului, strugurii sunt un aliment valoros.


Strugurii sunt o sursa excelenta de vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cativa dintre nutrientii cheie pe care ii contin:
 
Vitamina C: este esentiala pentru functionarea corecta a sistemului imunitar, ajuta la absorbtia fierului si contribuie la sanatatea pielii prin stimularea productiei de colagen.
 
Vitamina K: Aceasta vitamina joaca un rol crucial in coagularea sangelui si in mentinerea sanatatii oaselor.
 
Vitaminele din Complexul B: Strugurii contin vitamine B precum B6, tiamina (B1), riboflavina (B2) si acid folic, care sunt importante pentru metabolismul energetic si sanatatea sistemului nervos.
 
Minerale: Strugurii sunt o buna sursa de minerale esentiale precum potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si la mentinerea echilibrului fluidelor in organism.
 
Antioxidanti: Strugurii sunt bogati in antioxidanti precum flavonoide, resveratrol si taninuri, care protejeaza celulele de stresul oxidativ si inflamatie.
 

Beneficiile strugurilor pentru sanatate


Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare
 
Strugurii sunt cunoscuti pentru efectele lor benefice asupra sanatatii inimii. Antioxidantii, in special resveratrolul, ajuta la reducerea inflamatiei si imbunatatirea functiei vaselor de sange. Consumul regulat de struguri poate contribui la scaderea riscului de boli cardiovasculare prin mentinerea colesterolului LDL (colesterolul "rau") la un nivel scazut si prin imbunatatirea circulatiei sanguine.
 
Reglarea tensiunii arteriale
 
Strugurii sunt o sursa excelenta de potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale prin contracararea efectelor sodiului si prin promovarea dilatarii vaselor de sange.
 
Imbunatatirea sanatatii oaselor
 
Vitamina K din struguri este esentiala pentru mentinerea sanatatii oaselor. Aceasta contribuie la mineralizarea osoasa si ajuta la prevenirea osteoporozei.
 
Sustinerea functiei cognitive
 
Resveratrolul din struguri are efecte neuroprotectoare si poate imbunatati functia cognitiva. Studiile sugereaza ca resveratrolul poate contribui la prevenirea declinului cognitiv asociat cu varsta si poate sprijini sanatatea creierului.
 
Promovarea digestiei sanatoase
 
Strugurii contin fibre dietetice care contribuie la o digestie sanatoasa si la prevenirea constipatiei. Fibrele ajuta la mentinerea unui tranzit intestinal regulat si sprijina sanatatea sistemului digestiv. Afla de ce este recomandat consumul de ulei din seminte de struguri >>
 
Protectia impotriva cancerului
 
Antioxidantii din struguri, in special resveratrolul si flavonoidele, au fost studiati pentru efectele lor potentiale de prevenire a cancerului. Acesti compusi ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si la reducerea riscului de dezvoltare a unor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de san si cancerul colorectal.
 
Imbunatatirea sanatatii pielii
 
Vitamina C din struguri contribuie la sanatatea pielii prin stimularea productiei de colagen, care mentine pielea ferma si elastica. De asemenea, antioxidantii din struguri ajuta la protejarea pielii de daunele cauzate de radicalii liberi si de expunerea la soare.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016